“Nektar garden fest” donio radost i publici i izvođačima: Muzika uživo nezamjenljiva

Milanka Mitrić
Foto: M. Ristić

PRIJEDOR - Muzika i festivali lagano oživljavaju gradove, vraćaju duh vremena prije pandemije kada smo sasvim bezbrižno uživali u danima raznih festivala, koncerata i nastupa, nošeni energijom gužve i muzike.

Jedan od festivala koji je, na tri dana, na jedan način oživio Prijedor jeste “Nektar garden fest”, koji je završen u subotu naveče, a koji je, kao i drugi festivali koji su već održani ili tek treba da budu, dokaz da ništa ne može da zamijeni kontakt izvođača i publike, niti da stvori takvu energiju kakva nastaje na koncertima, pravim živim koncertima.

Održan u Ljetnoj bašti u Prijedoru, festival je posjetiocima ponudio nastupe brojnih domaćih i regionalnih izvođača. Kako su organizatori naveli, “Nektar garden fest” donio je pravo festivalsko osvježenje koje su dugo čekali i muzičari, ali i publika.

Na festivalu su nastupili i “Ateist rep”, “Brkovi”, “Buč Kesidi”, Dejan Milićević, “Ispad”, “Kanda, Kodža i Nebojša”, Mladen Tomić, “Moreuz”, “Niplpipl” “Ortodoks Kelts”, “Ritam nereda”, “Sopot”, “Zabranjeno pušenje”, “Who See” i di-džej Džok.

- Fenomenalan, fantastičan osjećaj je vratiti se ponovo na binu. Osjećaj je kao kad se vratiš sa nekog napornog putovanja kući. Evo, vratili smo se pre neka dva meseca i super je - rekao je Oliver Nektarijević iz sastava “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Među izvođačima koji su nastupili prve večeri bio je i popularni duo “Buč Kesidi”.

- Sinergija i energija sa publikom jedna je od glavnih stvari koje čine nastup. Bendovi uglavnom traže da budu glasni, a kada su glasni, onda se čuje manje stvari koje publika šalje prema bini. Mi želimo da angažujemo publiku da peva sa nama - rekao je gitarista i pjevač sastava Luka Racić.

Sastav “Zabranjeno pušenje” nastupio je druge večeri festivala i donio dah nostalgije pred svoje vjerne obožavaoce.

- Poželjeli smo se, kao ona žena koja čeka mornara. Sjajna je publika i uživali smo, nismo nastupali deset mjeseci, poželjeli smo se svi. Nadam se da neće biti novih zatvaranja. Imamo dogovoreno tokom ljeta širom regiona, pa se nadam da će biti još mnogo ovakih Prijedora - poručio je Davor Sučić (Sejo Sekson), vođa i vokal “Zabranjenog pušenja”. +++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana