Наставак култног акционог филма “Топ ган” стиже сљедеће године

Агенције
Наставак култног акционог филма “Топ ган” стиже сљедеће године

Наставак култног акционог филма “Топ ган”, насловљен као “Топ ган: Маверик”, појавиће се сљедеће године у биоскопима, а до тада обожаваоци треба да прекрате вријеме чекања првим званичном најавом, коју је Том Круз представио на овогодишњем “Комик-кону” у Сан Дијегу.

Круз је том приликом рекао да је “Топ ган: Маверик” љубавно писмо авијатици и летењу.

- Све што видите у овом филму је стварно. На летењу смо сарађивали с морнарицом. Стварно сам хтио да вам свима прикажем право искуство летења авионом - рекао је Круз.

Филм којим се Круз прославио и учврстио као једна од највећих холивудских звијезда добија свој наставак смјештен 33 године у будућност.

Круз је поново у улози Пита “Маверика” Мичела, који је сада инструктор летења у ваздухопловној школи “Топ ган” и преноси своје знање и вјештине на нове кадете, међу којима је и син његовог преминулог копилота Ника “Гаса” Бредшоа.

Најава је препуна сцена које ће гледаоце вратити у прошлост - Маверик јури пистом на мотоциклу, игра одбојку и, наравно, изводи невјероватне маневре на авионима, тако да овај наставак представља и прави филмски времеплов.

Оригинални филм из 1986. године прати живот полазника школе Топ ган, а главног лика је утјеловио Том Круз, који ће  глумити Маверика и у наставку филма. Тада младог Круза управо је ова улога лансирала у звијезде и омогућила му статус секс симбола. Уз њега су у оригиналном филму тада глумили и Вал Килмер, Ентони Едвардс, Мег Рајан и Кели Мекгилис.

Уз Круза, од оригиналне глумачке поставе публика ће имати прилику поново да види Вала Килмера, овог пута су им се придружила нека од славнијих холивудских имена, попут Џенифер Конели, Еда Хериса и Џона Хема. За режију наставка задужен је Џозеф Косински.

“Топ ган” је био номинован за “Оскара” за монтажу, ефекте и звучне ефекте, а освојио је “Оскара” и “Златни глобус” за пјесму “Take My Breath Away”. Код публике је оставио запажен траг и огроман успјех, те је постао прави филмски класик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана