Nastavak kultnog akcionog filma “Top gan” stiže sljedeće godine

Agencije
Nastavak kultnog akcionog filma “Top gan” stiže sljedeće godine

Nastavak kultnog akcionog filma “Top gan”, naslovljen kao “Top gan: Maverik”, pojaviće se sljedeće godine u bioskopima, a do tada obožavaoci treba da prekrate vrijeme čekanja prvim zvaničnom najavom, koju je Tom Kruz predstavio na ovogodišnjem “Komik-konu” u San Dijegu.

Kruz je tom prilikom rekao da je “Top gan: Maverik” ljubavno pismo avijatici i letenju.

- Sve što vidite u ovom filmu je stvarno. Na letenju smo sarađivali s mornaricom. Stvarno sam htio da vam svima prikažem pravo iskustvo letenja avionom - rekao je Kruz.

Film kojim se Kruz proslavio i učvrstio kao jedna od najvećih holivudskih zvijezda dobija svoj nastavak smješten 33 godine u budućnost.

Kruz je ponovo u ulozi Pita “Maverika” Mičela, koji je sada instruktor letenja u vazduhoplovnoj školi “Top gan” i prenosi svoje znanje i vještine na nove kadete, među kojima je i sin njegovog preminulog kopilota Nika “Gasa” Bredšoa.

Najava je prepuna scena koje će gledaoce vratiti u prošlost - Maverik juri pistom na motociklu, igra odbojku i, naravno, izvodi nevjerovatne manevre na avionima, tako da ovaj nastavak predstavlja i pravi filmski vremeplov.

Originalni film iz 1986. godine prati život polaznika škole Top gan, a glavnog lika je utjelovio Tom Kruz, koji će  glumiti Maverika i u nastavku filma. Tada mladog Kruza upravo je ova uloga lansirala u zvijezde i omogućila mu status seks simbola. Uz njega su u originalnom filmu tada glumili i Val Kilmer, Entoni Edvards, Meg Rajan i Keli Mekgilis.

Uz Kruza, od originalne glumačke postave publika će imati priliku ponovo da vidi Vala Kilmera, ovog puta su im se pridružila neka od slavnijih holivudskih imena, poput Dženifer Koneli, Eda Herisa i Džona Hema. Za režiju nastavka zadužen je Džozef Kosinski.

“Top gan” je bio nominovan za “Oskara” za montažu, efekte i zvučne efekte, a osvojio je “Oskara” i “Zlatni globus” za pjesmu “Take My Breath Away”. Kod publike je ostavio zapažen trag i ogroman uspjeh, te je postao pravi filmski klasik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana