Након 15 година завршено емитовање серије “Supernatural” Мир на крају пута

Миланка Митрић
Након 15 година завршено емитовање серије “Supernatural” Мир на крају пута

Љубав према урбаним легендама, борба добра и зла и породица у центру свега били су почетна инспирација творцима серије “Supernatural”, чије је приказивање завршено послије петнаест година.

Најдужа жанровска (акциона фантазија с елементима хорора) серија у Америци, сачињена из 327 епизода, премијерно је приказана 13. септембра 2005. године, а браћа Сем и Дин Винчестер, ловци на чудовишта, борци против зла, два су човјека који су деценијама на малим екранима оживљавали једну другачију стварност. Након хаоса, апокалипсе, борбе и немира, крај серије и њиховог пута коначно им је донио мир. Два обична човјека, у необичном свијету, на крају сукоба са свим мрачним створењима, библијски неизбјежним моментима, са собом и најближима, успјели су да однесу побједу.

Џенсен Еклс, који је играо Дина, навео је да му је, као и колеги Џареду Падалекију, који је глумио Сема, било тешко да прихвати да је крај.

- Када смо прочитали какав је крај, није ми било једноставно. Нисам био сигуран да ли је то било само зато што сам сазнао крај серије која је трајала петнаест година или што сам био близу тога да прихватим то да је било неминовно да дође до тог краја - рекао је Еклс.

Џаред Падалеки је нагласио да сматра да је серија свој пут завршила на најбољи могући начин, да је сам крај био дивно трагичан, али у исто вријеме и дивно оптимистичан, те да је заиста поносан што је био дио ове приче. Такође, објаснио је да је због вируса корона било тешко снимити посљедње двије епизоде.

- Писци су били свјесни чињенице да је ово крај једне ере, након 15 година. Финале серије доноси причу која се лагано размотавала и према историји серије понијела с поштовањем, какво и заслужује - сматра Падалеки.

“Supernatural” је, уз промјене квалитета у писању и режирању, ипак успио да задржи импресивну чету обожавалаца, који су један од важнијих сегмената цјелокупног стварања ове серије. У мору ликова који су дали свој допринос идеји коју су аутори имали, посебно цијењени и вољени су анђео Кастијел (Миша Колинс), Луциферов син Џек (Александер Калвер), Џон Винчестер (Џефри Дин Морган), Мери Винчестер (Саманта Смит), Боби Сингер (Џим Бивер), краљ пакла Краули (Марк А. Шеперд), вјештица Ровена (Рут Конел), Чак/Бог (Роберт Бенедикт), те арханђели Луцифер (Марк Пелегрино) и Габријел (Ричард Спајт Џуниор), божји пророк Кевин (Осрик Чау) и други.

Творац серије је Ерик Крипке, док су се током година трајања на режисерској столици смјењивали бројни режисери, међу којима су Роберт Сингер, Ким Манерс, Чарлс Бисон, Стив Бојум, Мајк Рол, Томас Џ. Рајт и други.

- Стигли смо до краја пута, али као да смо на почетку. Не постоји увијек крај свега - навео је сам Крипке.

Финална епизода носила је назив “Царрџ он”, а била је попраћена специјалном емисијом “The Long Road Home”, у којој је направљен својеврсни осврт на читаву серију и у којој су главни глумци и творци говорили о појединим сегментима серије, помињући најбоље, најинтересантније и најтужније тренутке.

 “Канзас”

Симбол серије и пјесма која је пуштана на крају сваке сезоне је пјесма “Carry On Wayward Son” бенда “Канзас”. Чланови састава честитали су екипи и глумцима на завршетку серије и захвалили што су учинили да њихова пјесма у једној серији живи толико година.

- Чланови “Канзаса” су почаствовани што су били мали дио ове породице, која укључује невјероватно одане и страствене обожаваоце. Срећно и хвала - навели су чланови бенда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана