Nakon 15 godina završeno emitovanje serije “Supernatural” Mir na kraju puta

Milanka Mitrić
Nakon 15 godina završeno emitovanje serije “Supernatural” Mir na kraju puta

Ljubav prema urbanim legendama, borba dobra i zla i porodica u centru svega bili su početna inspiracija tvorcima serije “Supernatural”, čije je prikazivanje završeno poslije petnaest godina.

Najduža žanrovska (akciona fantazija s elementima horora) serija u Americi, sačinjena iz 327 epizoda, premijerno je prikazana 13. septembra 2005. godine, a braća Sem i Din Vinčester, lovci na čudovišta, borci protiv zla, dva su čovjeka koji su decenijama na malim ekranima oživljavali jednu drugačiju stvarnost. Nakon haosa, apokalipse, borbe i nemira, kraj serije i njihovog puta konačno im je donio mir. Dva obična čovjeka, u neobičnom svijetu, na kraju sukoba sa svim mračnim stvorenjima, biblijski neizbježnim momentima, sa sobom i najbližima, uspjeli su da odnesu pobjedu.

Džensen Ekls, koji je igrao Dina, naveo je da mu je, kao i kolegi Džaredu Padalekiju, koji je glumio Sema, bilo teško da prihvati da je kraj.

- Kada smo pročitali kakav je kraj, nije mi bilo jednostavno. Nisam bio siguran da li je to bilo samo zato što sam saznao kraj serije koja je trajala petnaest godina ili što sam bio blizu toga da prihvatim to da je bilo neminovno da dođe do tog kraja - rekao je Ekls.

Džared Padaleki je naglasio da smatra da je serija svoj put završila na najbolji mogući način, da je sam kraj bio divno tragičan, ali u isto vrijeme i divno optimističan, te da je zaista ponosan što je bio dio ove priče. Takođe, objasnio je da je zbog virusa korona bilo teško snimiti posljednje dvije epizode.

- Pisci su bili svjesni činjenice da je ovo kraj jedne ere, nakon 15 godina. Finale serije donosi priču koja se lagano razmotavala i prema istoriji serije ponijela s poštovanjem, kakvo i zaslužuje - smatra Padaleki.

“Supernatural” je, uz promjene kvaliteta u pisanju i režiranju, ipak uspio da zadrži impresivnu četu obožavalaca, koji su jedan od važnijih segmenata cjelokupnog stvaranja ove serije. U moru likova koji su dali svoj doprinos ideji koju su autori imali, posebno cijenjeni i voljeni su anđeo Kastijel (Miša Kolins), Luciferov sin Džek (Aleksander Kalver), Džon Vinčester (Džefri Din Morgan), Meri Vinčester (Samanta Smit), Bobi Singer (Džim Biver), kralj pakla Krauli (Mark A. Šeperd), vještica Rovena (Rut Konel), Čak/Bog (Robert Benedikt), te arhanđeli Lucifer (Mark Pelegrino) i Gabrijel (Ričard Spajt Džunior), božji prorok Kevin (Osrik Čau) i drugi.

Tvorac serije je Erik Kripke, dok su se tokom godina trajanja na režiserskoj stolici smjenjivali brojni režiseri, među kojima su Robert Singer, Kim Maners, Čarls Bison, Stiv Bojum, Majk Rol, Tomas Dž. Rajt i drugi.

- Stigli smo do kraja puta, ali kao da smo na početku. Ne postoji uvijek kraj svega - naveo je sam Kripke.

Finalna epizoda nosila je naziv “Carrdž on”, a bila je popraćena specijalnom emisijom “The Long Road Home”, u kojoj je napravljen svojevrsni osvrt na čitavu seriju i u kojoj su glavni glumci i tvorci govorili o pojedinim segmentima serije, pominjući najbolje, najinteresantnije i najtužnije trenutke.

 “Kanzas”

Simbol serije i pjesma koja je puštana na kraju svake sezone je pjesma “Carry On Wayward Son” benda “Kanzas”. Članovi sastava čestitali su ekipi i glumcima na završetku serije i zahvalili što su učinili da njihova pjesma u jednoj seriji živi toliko godina.

- Članovi “Kanzasa” su počastvovani što su bili mali dio ove porodice, koja uključuje nevjerovatno odane i strastvene obožavaoce. Srećno i hvala - naveli su članovi benda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana