Милош Кричковић Крики, фронтмен “Мортал Комбата” за “Глас Српске”: Нико од нас није слободан VIDEO

Миланка Митрић
Милош Кричковић Крики, фронтмен “Мортал Комбата” за “Глас Српске”: Нико од нас није слободан VIDEO

Верујем да ћемо после ове изолације бити “ко пуштени с ланца”, тако да, управо такав наступ и припремамо. Очекујемо да званичници дозволе да наступ буде одржан.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” фронтмен београдског бенда “Мортал Комбат” Милош Кричковић Крики. Састав “Мортал Комбат” требало би да у јулу наступи на “Нектар ОК фесту”, који ће бити одржан на Тјентишту.

- Ми у изолацији правимо нове песме и то је отприлике све што можемо и да радимо у изолацији - додао је Кричковић.

ГЛАС: Према Вашем мишљењу, какав ће бити свијет након ове ситуације? Имамо ли прилику да постанемо бољи и да ли је ово трен за то?

КРИЧКОВИЋ: Као одговор искористио бих чувени цитат: “Не брините, боље бити неће”. (смијех)

ГЛАС: Колико смо слободни? И какво је Ваше поимање слободе?

КРИЧКОВИЋ: Моје поимање слободе је да смеш рећи шта год да ти је на уму и да живиш по сопственим принципима, а да те нико не угњетава због тога. Мислим да нисмо слободни.

ГЛАС: Што сте регионалне музичке сцене тиче, који музичари или бендови се, према Вашем мишљењу, истичу? И колико успјешност зависи од труда сваког бенда? Мислите ли да се сви довољно труде да пронађу своје мјесто на сцени?

КРИЧКОВИЋ: Истичу се они бендови који се усуде да организују самостални концерт и при томе окупе барем пристојан број публике. Успех бенда зависи од тога да за почетак имаш песме које се људима заправо допадају. Ако си то испунио, онда све даље зависи од твог труда. Једно без другог не иде.

ГЛАС: Колико су музичари данас искрени у свему што раде, у емоцијама које дијеле? Колико је чиста емоција присутна у стваралаштву?

КРИЧКОВИЋ: Бојим се да нисам компетентан за овакво филозофско питање. Никада нисам размишљао о томе да ли је Тома Здравковић стварно дотакао дно живота док је писао истоимену песму. (смијех)

ГЛАС: Шта бисте рекли да је најискренија пјесма коју сте створили?

КРИЧКОВИЋ: “Слободан”. Није да су остале неискрене, само пуно наших песама прича туђе приче, док је ова песма лична.

ГЛАС: Колико је хумор важан у музици? Постоји ли граница и у томе?

КРИЧКОВИЋ: Наравно да није важан па имаш успешне бендове са “озбиљном” тематиком и успешне бендове који имају дозу хумора у својим текстовима. Битно је се изражаваш кроз форму која ти најбоље лежи да би твоја музика звучала што природније.

ГЛАС: За крај, да ли бисте хтјели нашим читаоцима да предложите неки албум или албуме за слушање?

КРИЧКОВИЋ: Драге воље, али ништа ново нисам слушао што бих могао да препоручим, а да већ није опште познато. Слушајте наш последњи албум “Деценија”, набијајте нам мало прегледе на “Јутјубу” и кликћите тамо на рекламе да бисмо добили неке паре!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана