Miloš Kričković Kriki, frontmen “Mortal Kombata” za “Glas Srpske”: Niko od nas nije slobodan VIDEO

Milanka Mitrić
Miloš Kričković Kriki, frontmen “Mortal Kombata” za “Glas Srpske”: Niko od nas nije slobodan VIDEO

Verujem da ćemo posle ove izolacije biti “ko pušteni s lanca”, tako da, upravo takav nastup i pripremamo. Očekujemo da zvaničnici dozvole da nastup bude održan.

Kazao je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” frontmen beogradskog benda “Mortal Kombat” Miloš Kričković Kriki. Sastav “Mortal Kombat” trebalo bi da u julu nastupi na “Nektar OK festu”, koji će biti održan na Tjentištu.

- Mi u izolaciji pravimo nove pesme i to je otprilike sve što možemo i da radimo u izolaciji - dodao je Kričković.

GLAS: Prema Vašem mišljenju, kakav će biti svijet nakon ove situacije? Imamo li priliku da postanemo bolji i da li je ovo tren za to?

KRIČKOVIĆ: Kao odgovor iskoristio bih čuveni citat: “Ne brinite, bolje biti neće”. (smijeh)

GLAS: Koliko smo slobodni? I kakvo je Vaše poimanje slobode?

KRIČKOVIĆ: Moje poimanje slobode je da smeš reći šta god da ti je na umu i da živiš po sopstvenim principima, a da te niko ne ugnjetava zbog toga. Mislim da nismo slobodni.

GLAS: Što ste regionalne muzičke scene tiče, koji muzičari ili bendovi se, prema Vašem mišljenju, ističu? I koliko uspješnost zavisi od truda svakog benda? Mislite li da se svi dovoljno trude da pronađu svoje mjesto na sceni?

KRIČKOVIĆ: Ističu se oni bendovi koji se usude da organizuju samostalni koncert i pri tome okupe barem pristojan broj publike. Uspeh benda zavisi od toga da za početak imaš pesme koje se ljudima zapravo dopadaju. Ako si to ispunio, onda sve dalje zavisi od tvog truda. Jedno bez drugog ne ide.

GLAS: Koliko su muzičari danas iskreni u svemu što rade, u emocijama koje dijele? Koliko je čista emocija prisutna u stvaralaštvu?

KRIČKOVIĆ: Bojim se da nisam kompetentan za ovakvo filozofsko pitanje. Nikada nisam razmišljao o tome da li je Toma Zdravković stvarno dotakao dno života dok je pisao istoimenu pesmu. (smijeh)

GLAS: Šta biste rekli da je najiskrenija pjesma koju ste stvorili?

KRIČKOVIĆ: “Slobodan”. Nije da su ostale neiskrene, samo puno naših pesama priča tuđe priče, dok je ova pesma lična.

GLAS: Koliko je humor važan u muzici? Postoji li granica i u tome?

KRIČKOVIĆ: Naravno da nije važan pa imaš uspešne bendove sa “ozbiljnom” tematikom i uspešne bendove koji imaju dozu humora u svojim tekstovima. Bitno je se izražavaš kroz formu koja ti najbolje leži da bi tvoja muzika zvučala što prirodnije.

GLAS: Za kraj, da li biste htjeli našim čitaocima da predložite neki album ili albume za slušanje?

KRIČKOVIĆ: Drage volje, ali ništa novo nisam slušao što bih mogao da preporučim, a da već nije opšte poznato. Slušajte naš poslednji album “Decenija”, nabijajte nam malo preglede na “Jutjubu” i klikćite tamo na reklame da bismo dobili neke pare!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana