Мерил Стрип и Џорџ Клуни улогама у серијама мијењају правила игре

Агенције
Мерил Стрип и Џорџ Клуни улогама у серијама мијењају правила игре

Велике холивудске звијезде често су окретале леђа малом екрану, али су недавни потези Мерил Стрип и Џорџа Клунија наговијестили да ствари, изгледа, почињу да се мијењају.

Са три “Оскара” на полици Мерил Стрип, једна од водећих представница старе гарде Холивуда, дуго је била примјер филмске иконе која никада не би заиграла на телевизији. Она се, међутим, недавно прикључила екипи серије “Невине лажи”, у чијој ће другој сезони глумити мајку једног од главних ликова.

С друге стране, Џорџ Клуни, који се годинама, кроз своје улоге на великом платну, трудио да отараси лика доктора Роса из серије “Ургентни центар”, сада се на мале екране вратио у мини-серији “Квака 22” у лику поручника Шајскопфа.

Ту се, међутим, прича не завршава. Шон Пен, који је већ играо у серији, ускоро ће се појавити у још једној, под насловом “Амерички лав”.

Од глумица које су у посљедње вријеме присутне на телевизији и стриминг платформама ту су Џулијен Мур у серији “Лисеџ'с Сторџ”, Џулија Робертс у “Хомецоминг” и Ејми Адамс у серији “Схарп Објецтс”.

Ова промјена мишљења познатих глумаца не би требало да буде изненађење, имајући у виду значајан пораст квалитета укупне продукције све већег броја серија. Ништа се од тога, међутим, није догодило изненада.

Вјероватно је да се Мерил Стрип одлучила да се прикључи екипи “Невиних лажи” пошто у тој серији играју Никол Кидман, Лора Дерн и Риз Винтерспун, која је и један од продуцената серије.

Чињеница да се у Холивуду дуго водила борба да се глумицама изнад 40 година додјељују одговарајуће пристојне улоге, многе је окренула медијима који лакше могу да привуку ширу женску публику.

Такође, о данашњем Холивуду се може стећи снажан утисак да су филмови који одатле излаза или суперхеројски блокбастери, као што су “Авенџерси” или претјерано умјетнички филмови који нису за ширу публику.

Улоге у серијама, поготово у онима сниманим за онлајн платформе, познатим глумцима доносе и нову и, прије свега, млађу, публику. И поред тога, неке звијезде и даље чврсто одбијају да се приклоне тренду. Међу њима су Бред Пит, Том Хенкс и Џони Деп. А најтврдокорнији је свакако Том Круз, који се чврсто држи великог екрана са наставцима својих популарних хит филмова “Топ ган” и “Немогућа мисија”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана