Meril Strip i Džordž Kluni ulogama u serijama mijenjaju pravila igre

Agencije
Meril Strip i Džordž Kluni ulogama u serijama mijenjaju pravila igre

Velike holivudske zvijezde često su okretale leđa malom ekranu, ali su nedavni potezi Meril Strip i Džordža Klunija nagovijestili da stvari, izgleda, počinju da se mijenjaju.

Sa tri “Oskara” na polici Meril Strip, jedna od vodećih predstavnica stare garde Holivuda, dugo je bila primjer filmske ikone koja nikada ne bi zaigrala na televiziji. Ona se, međutim, nedavno priključila ekipi serije “Nevine laži”, u čijoj će drugoj sezoni glumiti majku jednog od glavnih likova.

S druge strane, Džordž Kluni, koji se godinama, kroz svoje uloge na velikom platnu, trudio da otarasi lika doktora Rosa iz serije “Urgentni centar”, sada se na male ekrane vratio u mini-seriji “Kvaka 22” u liku poručnika Šajskopfa.

Tu se, međutim, priča ne završava. Šon Pen, koji je već igrao u seriji, uskoro će se pojaviti u još jednoj, pod naslovom “Američki lav”.

Od glumica koje su u posljednje vrijeme prisutne na televiziji i striming platformama tu su Džulijen Mur u seriji “Lisedž's Stordž”, Džulija Roberts u “Homecoming” i Ejmi Adams u seriji “Sharp Objects”.

Ova promjena mišljenja poznatih glumaca ne bi trebalo da bude iznenađenje, imajući u vidu značajan porast kvaliteta ukupne produkcije sve većeg broja serija. Ništa se od toga, međutim, nije dogodilo iznenada.

Vjerovatno je da se Meril Strip odlučila da se priključi ekipi “Nevinih laži” pošto u toj seriji igraju Nikol Kidman, Lora Dern i Riz Vinterspun, koja je i jedan od producenata serije.

Činjenica da se u Holivudu dugo vodila borba da se glumicama iznad 40 godina dodjeljuju odgovarajuće pristojne uloge, mnoge je okrenula medijima koji lakše mogu da privuku širu žensku publiku.

Takođe, o današnjem Holivudu se može steći snažan utisak da su filmovi koji odatle izlaza ili superherojski blokbasteri, kao što su “Avendžersi” ili pretjerano umjetnički filmovi koji nisu za širu publiku.

Uloge u serijama, pogotovo u onima snimanim za onlajn platforme, poznatim glumcima donose i novu i, prije svega, mlađu, publiku. I pored toga, neke zvijezde i dalje čvrsto odbijaju da se priklone trendu. Među njima su Bred Pit, Tom Henks i Džoni Dep. A najtvrdokorniji je svakako Tom Kruz, koji se čvrsto drži velikog ekrana sa nastavcima svojih popularnih hit filmova “Top gan” i “Nemoguća misija”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana