Међународни ансамбл објавио обраду народне пјесме са Косова

Agencije
Међународни ансамбл објавио обраду народне пјесме са Косова

​Међународни музички ансамбл Barcelona Gypsy Balkan Orchestra објавио је обраду драгуља балканске музике "Маријо дели бела Кумријо" што уједно представља и најаву новог албума за септембар 2020. године.

 

 

"Маријо дели бела Кумријо" је једна од наших најлепших народних горанских пјесама са Косова, написана на торлачком дијалекту. Вјечна тема о туги и дубокој чежњи за вољењим бићем које је далеко, обрађена у новом издању и са препознатљивим БГКО стилом", навели су из оркестра, преноси Б92.

Barcelona Gypsy Balkan Orchestra је међународни музички ансамбл са сједиштем у Барселони. Осим Ивана Ковачевића, контрабасисте из Београда, бенд чине: певацица Маргхерита Абита са Сицилије, хармоникаш Матија Скироса из Италије, гитариста Жулијен Шанал из Француске, перкусиониста Стелиос Тогијас из Грчке, кларинетиста Дани Карбонељ из Каталоније, виолиниста Пере Ноласц Туру из Каталоније и виолиниста Олександар Сора из Украјине.

Бенд активно ради на припремању новог албума и одржавању концерата. После управо завршене турнеје у Италији, следују концерти у Македонији, Грчкој, Турској, Бугарској, Њемачкој и Шпанији.

Долазак у Србију, са новом пјевачицом Маргхеритом Абитом из Италије, БГКО је заказао за другу половину године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана