Međunarodni ansambl objavio obradu narodne pjesme sa Kosova

Agencije
Međunarodni ansambl objavio obradu narodne pjesme sa Kosova

​Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gypsy Balkan Orchestra objavio je obradu dragulja balkanske muzike "Marijo deli bela Kumrijo" što ujedno predstavlja i najavu novog albuma za septembar 2020. godine.

 

 

"Marijo deli bela Kumrijo" je jedna od naših najlepših narodnih goranskih pjesama sa Kosova, napisana na torlačkom dijalektu. Vječna tema o tugi i dubokoj čežnji za voljenjim bićem koje je daleko, obrađena u novom izdanju i sa prepoznatljivim BGKO stilom", naveli su iz orkestra, prenosi B92.

Barcelona Gypsy Balkan Orchestra je međunarodni muzički ansambl sa sjedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevacica Margherita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Bend aktivno radi na pripremanju novog albuma i održavanju koncerata. Posle upravo završene turneje u Italiji, sleduju koncerti u Makedoniji, Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj, Njemačkoj i Španiji.

Dolazak u Srbiju, sa novom pjevačicom Margheritom Abitom iz Italije, BGKO je zakazao za drugu polovinu godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana