“Медији су писали да Боуви изгледа јако здраво, али иза бине се срушио од исцрпљености” VIDEO

Г.С.
“Медији су писали да Боуви изгледа јако здраво, али иза бине се срушио од исцрпљености” VIDEO

Боуви је преминуо у јануару 2016. послије 18 мнесеци жестоке борбе с болешћу.

Легендарни Дејвид Боуви, који је преминуо прије више од четири године, дуго је времена скривао своју болест од јавности, пише британски Сан. Дијагнозу је открио само најближим члановима породице и појединим пријатељима.

“Једног дана одвео ме на страну и рекао да ускоро неће моћи да долази да гледа како све напредује због своје болести. Открио ми је да има рак јетре”, рекао је режисер Иво ван Хоу, с којим је Боуви био у јако добрим односима, преноси Headliner.

Продуцент Тони Висконти, који је с Боувијем радио на његовом посљедњем албуму, рекао је да је због хемотерапије губио косу и обрве. Средином 2015. године Боуви је мислио да је побједио болест и да се рак повлачи, али крајем те исте године поново је добио лоше вести и сазнао да му није остало још много времена.

Јавност није имала појма за његово стање.

''Медији су писали да одлично изгледа, јако здраво, али иза позорнице се једном срушио од исцрпљености. Тада сам схватио да је то можда посљедњи пут да ћу га видјети'', рекао је Хоу.

Утицајни пјевач, текстописац и продуцент експериментисао је са глам роком, арт роком, соулом, хард роком, денс музиком, попом, панком и електроником током своје каријере која је трајала дуже од 40 година.

Боувијев умјетнички пробој догодио се 1972. албумом “The Rice and Fall of Ziggy Stardust and the Spider From Mars” који је звијезду представио као ванземаљца.

Стапајући британске и јапанске утицаје и рок са позориштем, Боуви је створио живописни андрогини алтер его Зигија Стардаста.

Три године касније постигао је први велики успех у Америци синглом “fame”.

Међу његовим незаборавним пjесмама биле су “Let’s Dance” из 1983, “Space Oddity”, “Heroes”, “Changes”, “Under Pressure”, “China Girl”, “Modern Love”, “Rebel, Rebel”, “All the Young Dudes”, “Panic in Detroit”, “Fashion”, “Life on Mars”, “Suffragette City”...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана