“Mediji su pisali da Bouvi izgleda jako zdravo, ali iza bine se srušio od iscrpljenosti” VIDEO

G.S.
“Mediji su pisali da Bouvi izgleda jako zdravo, ali iza bine se srušio od iscrpljenosti” VIDEO

Bouvi je preminuo u januaru 2016. poslije 18 mneseci žestoke borbe s bolešću.

Legendarni Dejvid Bouvi, koji je preminuo prije više od četiri godine, dugo je vremena skrivao svoju bolest od javnosti, piše britanski San. Dijagnozu je otkrio samo najbližim članovima porodice i pojedinim prijateljima.

“Jednog dana odveo me na stranu i rekao da uskoro neće moći da dolazi da gleda kako sve napreduje zbog svoje bolesti. Otkrio mi je da ima rak jetre”, rekao je režiser Ivo van Hou, s kojim je Bouvi bio u jako dobrim odnosima, prenosi Headliner.

Producent Toni Viskonti, koji je s Bouvijem radio na njegovom posljednjem albumu, rekao je da je zbog hemoterapije gubio kosu i obrve. Sredinom 2015. godine Bouvi je mislio da je pobjedio bolest i da se rak povlači, ali krajem te iste godine ponovo je dobio loše vesti i saznao da mu nije ostalo još mnogo vremena.

Javnost nije imala pojma za njegovo stanje.

''Mediji su pisali da odlično izgleda, jako zdravo, ali iza pozornice se jednom srušio od iscrpljenosti. Tada sam shvatio da je to možda posljednji put da ću ga vidjeti'', rekao je Hou.

Uticajni pjevač, tekstopisac i producent eksperimentisao je sa glam rokom, art rokom, soulom, hard rokom, dens muzikom, popom, pankom i elektronikom tokom svoje karijere koja je trajala duže od 40 godina.

Bouvijev umjetnički proboj dogodio se 1972. albumom “The Rice and Fall of Ziggy Stardust and the Spider From Mars” koji je zvijezdu predstavio kao vanzemaljca.

Stapajući britanske i japanske uticaje i rok sa pozorištem, Bouvi je stvorio živopisni androgini alter ego Zigija Stardasta.

Tri godine kasnije postigao je prvi veliki uspeh u Americi singlom “fame”.

Među njegovim nezaboravnim pjesmama bile su “Let’s Dance” iz 1983, “Space Oddity”, “Heroes”, “Changes”, “Under Pressure”, “China Girl”, “Modern Love”, “Rebel, Rebel”, “All the Young Dudes”, “Panic in Detroit”, “Fashion”, “Life on Mars”, “Suffragette City”...

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana