“Марвел” остао без”Спајдермена”

Агенције
“Марвел” остао без”Спајдермена”

Компанија “Сони” најавила је да ће ускоро доћи до прекида сарадње са студијом “Марвел” на њиховим до сада заједничким “Спајдермен” филмовима.

Наиме, продуцент и предсједник компаније “Марвел” Кевин Фајги више неће продуцирати “Спајдермен” филмове, након што у разговору са представницима “Сонија” није могао да дође до споразума у којем би “Дизни” добио удио зараде будућих филмова, с обзиром на то да је “Марвел” дио компаније “Дизни”.

Након дугих преговарања откривено је да је директор “Марвела” Кевин Фајги намјеравао да направи велику промјену у њиховом уговору, која би донијела “Дизнију” и “Марвелу” 50 одсто профита од будућих “Спајдермен” филмова. То би било повећање од 45 одсто наспрам досадашњих пет одсто колико су зарађивали.

Обожаваоци широм свијета су постали незадовољни, започели потписивање петиција и користе друштвене мреже да би показали незадовољство због овог завршеног договора.

У изјави коју су објавили представници “Сонија” наведено је да су разочарани “Дизнијевим” захтјевима и будућим раскидом уговора.

- Разочарани смо, али поштујемо одлуку “Дизнија” према којој Кевин Фајги више неће бити главни продуцент наших будућих “Спајдермен” филмова. Ми се надамо да би се то могло промијенити у будућности, али разумијемо да су друге одговорности које сада “Дизни” има предате њему - укључујући све њихове недавно додате “Марвелове “садржаје - и не дозвољавају му вријеме да ради на садржају који није у њиховом власништву. Кевин је фантастичан и ми смо захвални на његовој помоћи и цијенимо пут који нам је помогао да покренемо и који ћемо наставити даље - наведено је у службеном саопштењу компаније “Сони”.

Из наведеног је очигледно да је “Сони” сву одговорност пребацио на компанију “Дизни”, наглашавајући да “Дизни” нема времена да ради на на нечему што није у потпуности њихово власништво, не осврћући се на финансијске проблеме који ће тек да се појаве у будућим адаптацијама “Спајдермена”.

Посљедњи наставак франшизе о овом суперјунаку, “Спајдермен: Далеко од куће”, недавно је постао “Сонијев” филм са највише зараде, која је прешла 1,1 милијарду долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана