“Marvel” ostao bez”Spajdermena”

Agencije
“Marvel” ostao bez”Spajdermena”
“Marvel” ostao bez”Spajdermena”

Kompanija “Soni” najavila je da će uskoro doći do prekida saradnje sa studijom “Marvel” na njihovim do sada zajedničkim “Spajdermen” filmovima.

Naime, producent i predsjednik kompanije “Marvel” Kevin Fajgi više neće producirati “Spajdermen” filmove, nakon što u razgovoru sa predstavnicima “Sonija” nije mogao da dođe do sporazuma u kojem bi “Dizni” dobio udio zarade budućih filmova, s obzirom na to da je “Marvel” dio kompanije “Dizni”.

Nakon dugih pregovaranja otkriveno je da je direktor “Marvela” Kevin Fajgi namjeravao da napravi veliku promjenu u njihovom ugovoru, koja bi donijela “Dizniju” i “Marvelu” 50 odsto profita od budućih “Spajdermen” filmova. To bi bilo povećanje od 45 odsto naspram dosadašnjih pet odsto koliko su zarađivali.

Obožavaoci širom svijeta su postali nezadovoljni, započeli potpisivanje peticija i koriste društvene mreže da bi pokazali nezadovoljstvo zbog ovog završenog dogovora.

U izjavi koju su objavili predstavnici “Sonija” navedeno je da su razočarani “Diznijevim” zahtjevima i budućim raskidom ugovora.

- Razočarani smo, ali poštujemo odluku “Diznija” prema kojoj Kevin Fajgi više neće biti glavni producent naših budućih “Spajdermen” filmova. Mi se nadamo da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, ali razumijemo da su druge odgovornosti koje sada “Dizni” ima predate njemu - uključujući sve njihove nedavno dodate “Marvelove “sadržaje - i ne dozvoljavaju mu vrijeme da radi na sadržaju koji nije u njihovom vlasništvu. Kevin je fantastičan i mi smo zahvalni na njegovoj pomoći i cijenimo put koji nam je pomogao da pokrenemo i koji ćemo nastaviti dalje - navedeno je u službenom saopštenju kompanije “Soni”.

Iz navedenog je očigledno da je “Soni” svu odgovornost prebacio na kompaniju “Dizni”, naglašavajući da “Dizni” nema vremena da radi na na nečemu što nije u potpunosti njihovo vlasništvo, ne osvrćući se na finansijske probleme koji će tek da se pojave u budućim adaptacijama “Spajdermena”.

Posljednji nastavak franšize o ovom superjunaku, “Spajdermen: Daleko od kuće”, nedavno je postao “Sonijev” film sa najviše zarade, koja je prešla 1,1 milijardu dolara.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana