Марчело објавио нови сингл “Будилник”

Б. П.
Марчело објавио нови сингл “Будилник”

БЕОГРАД- Марко Шелић Марчело објавио је шести синг са актуелног албума “Нојева варка” а ријеч је о пјесми “Будилник”, која наставља причу тамо гдје је претходни сингл „ЈБГ” стао.

Музика Марчела и његових „сабораца“ на посљедњем албуму помјерила је границе хип хоп звука у широком распону од електронике преко џеза и соула, до севдалинке и рокенрола. На “Будилнику” је присутан двоглас Марчела и Ненси, на композицију Александра Јовановића Шљуке, те уз аранжмане Адиса Куткута Биллаина, умјетника чија се креативност одавно проширила са музике на друге форме стваралаштва.

Марчело истиче да му је тај одељак „Варке” био и најтежи и најљепши за писање

-Све што се раније рекло водило је у ову тачку, она је емотивни крешендо приче и почетак расплета. На албуму потом следе још три песме, од којих ћемо екранизовати две. Са Билијем смо направили ову и још једну песму – та друга - ”Ресет”, биће наш следећи сингл. Годинама сам желео да нешто урадимо заједно, Били је генијалац, али приде и другарчина: иако су прилично тешке, обе смо песме направили с невероватном лакоћом, с разумевањем које је било скоро телепатско - рекао је Марчело.

Режију, као и на претходним спотовима с овог албума, потписује визуални умјетник Немања Мараш, уз асистенцију Александра Милошевића и анимације и видео ефекте Милана Суботића. О сарадњи с Ненси и Шљуком на овој пјесми Марко каже да је она водила ка врхунцу албума.

-Нама је, пре свега, било изузетно узбудљиво стићи до овог дела албума, до емотивног закуцавања. Нешто као код серија, филмова и књига: неупечатљив крај и те како уме да поквари целокупни утисак, па је било прилично важно да цела ствар не проклиза ту где треба да поентира. Али емотивни набој био је толики да нам је кнедла и даље у грлу кад на концертима стигнемо до тих песама. А кад се ви осећате тако, углавном се то пренесе и на публику - рекао је популарни музичар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана