Marčelo objavio novi singl “Budilnik”

B. P.
Marčelo objavio novi singl “Budilnik”

BEOGRAD- Marko Šelić Marčelo objavio je šesti sing sa aktuelnog albuma “Nojeva varka” a riječ je o pjesmi “Budilnik”, koja nastavlja priču tamo gdje je prethodni singl „JBG” stao.

Muzika Marčela i njegovih „saboraca“ na posljednjem albumu pomjerila je granice hip hop zvuka u širokom rasponu od elektronike preko džeza i soula, do sevdalinke i rokenrola. Na “Budilniku” je prisutan dvoglas Marčela i Nensi, na kompoziciju Aleksandra Jovanovića Šljuke, te uz aranžmane Adisa Kutkuta Billaina, umjetnika čija se kreativnost odavno proširila sa muzike na druge forme stvaralaštva.

Marčelo ističe da mu je taj odeljak „Varke” bio i najteži i najljepši za pisanje

-Sve što se ranije reklo vodilo je u ovu tačku, ona je emotivni krešendo priče i početak raspleta. Na albumu potom slede još tri pesme, od kojih ćemo ekranizovati dve. Sa Bilijem smo napravili ovu i još jednu pesmu – ta druga - ”Reset”, biće naš sledeći singl. Godinama sam želeo da nešto uradimo zajedno, Bili je genijalac, ali pride i drugarčina: iako su prilično teške, obe smo pesme napravili s neverovatnom lakoćom, s razumevanjem koje je bilo skoro telepatsko - rekao je Marčelo.

Režiju, kao i na prethodnim spotovima s ovog albuma, potpisuje vizualni umjetnik Nemanja Maraš, uz asistenciju Aleksandra Miloševića i animacije i video efekte Milana Subotića. O saradnji s Nensi i Šljukom na ovoj pjesmi Marko kaže da je ona vodila ka vrhuncu albuma.

-Nama je, pre svega, bilo izuzetno uzbudljivo stići do ovog dela albuma, do emotivnog zakucavanja. Nešto kao kod serija, filmova i knjiga: neupečatljiv kraj i te kako ume da pokvari celokupni utisak, pa je bilo prilično važno da cela stvar ne prokliza tu gde treba da poentira. Ali emotivni naboj bio je toliki da nam je knedla i dalje u grlu kad na koncertima stignemo do tih pesama. A kad se vi osećate tako, uglavnom se to prenese i na publiku - rekao je popularni muzičar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana