Лош почетак за наставак "Терминатора"

Agencije
Лош почетак за наставак "Терминатора"

Филм "Терминатор: Мрачна судбина" широм свијета премијерно је приказан прије неколико дана и на биоскопским благајнама је прошао добро, али далеко испод очекивања.

Упркос надањима да ће уз већу умијешаност Џејмса Камеруна (који је стварао причу и радио као продуцент) и повратак глумице Линде Хамилтон у франшизу ово остварење бити хит, чини се да је судбина новог "Терминатор" филма истински мрачна.

На биоскопским благајнама био је први протеклог викенда иако је, према процјенама, у Америци зарадио само 29 милиона долара.

То је далеко испод очекивања, јер му је буџет производње и промовисања био већи од 200 милиона. Нешто боље је прошао у биоскопима широм свијета, али и даље доста испод очекивања, зарадивши 123,6 милиона.

Иако је најављивано као бомбастични повратак у познати филмски свијет, који је почео филмом "Терминатор" објављеном 1984. године, ово остварење није оно што су компаније "Парамаунт", "Дизни" и "Фокс" очекивале. Такође, наведена зарада је за само неколико милиона већа од зараде филма "Терминатор: Генеза" из 2015. године којим су завршени планови за пријашњу франшизу.

Далеко бољу зараду имао је филм "Џокер", који се нашао на другом мјесту овог викенда, а од почетка приказивања зарадио је 934 милиона, што значи да би врло лако могао да пређе милијарду. "Грдана: Господарица зла" је до сада зарадила више од 383 милиона долара.

Што се осталих филмова тиче, по заради овог викенда на листи су се нашли и "Одбројавање", "Породица Адамс", "Zom­bi­eland: Dou­ble Tap" и "Mot­her­less Bro­oklyn".

"Терминатор: Мрачна судбина" требало је да започне нову трилогију "Терминатор" филмова и послужио је као наставак за други дио, али и лагани повратак и обнову франшизе. Међутим, с обзиром на зараду током првог викенда након приказивања, неизвјесно је да ли ће се трилогија даље развијати и има ли смисла уопште радити на наставцима.

Филм је режирао Тим Милер, а у главним улогама, осим Линде Хамилтон, глуме Арнолд Шварценегер и Мекензи Дејвис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана