Loš početak za nastavak "Terminatora"

Agencije
Loš početak za nastavak "Terminatora"

Film "Terminator: Mračna sudbina" širom svijeta premijerno je prikazan prije nekoliko dana i na bioskopskim blagajnama je prošao dobro, ali daleko ispod očekivanja.

Uprkos nadanjima da će uz veću umiješanost Džejmsa Kameruna (koji je stvarao priču i radio kao producent) i povratak glumice Linde Hamilton u franšizu ovo ostvarenje biti hit, čini se da je sudbina novog "Terminator" filma istinski mračna.

Na bioskopskim blagajnama bio je prvi proteklog vikenda iako je, prema procjenama, u Americi zaradio samo 29 miliona dolara.

To je daleko ispod očekivanja, jer mu je budžet proizvodnje i promovisanja bio veći od 200 miliona. Nešto bolje je prošao u bioskopima širom svijeta, ali i dalje dosta ispod očekivanja, zaradivši 123,6 miliona.

Iako je najavljivano kao bombastični povratak u poznati filmski svijet, koji je počeo filmom "Terminator" objavljenom 1984. godine, ovo ostvarenje nije ono što su kompanije "Paramaunt", "Dizni" i "Foks" očekivale. Takođe, navedena zarada je za samo nekoliko miliona veća od zarade filma "Terminator: Geneza" iz 2015. godine kojim su završeni planovi za prijašnju franšizu.

Daleko bolju zaradu imao je film "Džoker", koji se našao na drugom mjestu ovog vikenda, a od početka prikazivanja zaradio je 934 miliona, što znači da bi vrlo lako mogao da pređe milijardu. "Grdana: Gospodarica zla" je do sada zaradila više od 383 miliona dolara.

Što se ostalih filmova tiče, po zaradi ovog vikenda na listi su se našli i "Odbrojavanje", "Porodica Adams", "Zom­bi­eland: Dou­ble Tap" i "Mot­her­less Bro­oklyn".

"Terminator: Mračna sudbina" trebalo je da započne novu trilogiju "Terminator" filmova i poslužio je kao nastavak za drugi dio, ali i lagani povratak i obnovu franšize. Međutim, s obzirom na zaradu tokom prvog vikenda nakon prikazivanja, neizvjesno je da li će se trilogija dalje razvijati i ima li smisla uopšte raditi na nastavcima.

Film je režirao Tim Miler, a u glavnim ulogama, osim Linde Hamilton, glume Arnold Švarceneger i Mekenzi Dejvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana