"Лету штуке" и "Зостер" ускоро у Бањалуци

Agencije
"Лету штуке" и "Зостер" ускоро у Бањалуци

Након спектакуларног концерта једне од највећих свјетских музичких звијезда Ману Чаоа, који је одржан 17. октобра, наставља се концертни програм у Клубу студената Бањалука.

И новембар ће у Клубу студената Бањалука бити у знаку одличне музике. Њега ће обиљежити наступи једних од најпознатијих босанскохерцеговачких бендова, који уживају велику популарност у цијелој регији. Мостарски "Зостер" пред бањалучком публиком засвираће 8. новембра, док ће крај истог мјесеца, тачније 30. новембар, бити резервисан за наступ сарајевског бенда "Лету штуке".

- Бенд "Зостер", у који се готово сви заљубе на прво слушање, због јасних порука у њиховим пјесмама и због специфичног и јединственог звука (од катарзе реге/даб/рока па до одличних псај момента) већ готово двадесет година присутан је на регионалној музичкој сцени - навели су организатори.

Бенд настаје као посљедица пада имунитета друштва и као потреба да се нешто више каже и учини. Поред самосталних концерата, које су имали у готово свим већим градовима у регији, свирали су и у многим европским градовима, а и на већину фестивала у регији.

- Сарајевска група "Лету штуке" предвођена фронтменом и истакнутим аутором Дином Шараном већ с првим студијским албумом, који је под именом "Лету штуке" објављен 2005. године, изазвала је велико занимање у цијелој регији, како међу публиком тако и међу критиком, која га је одмах сврстала међу водеће алтер-поп наслове - додају организатори.

Бенд "Лету штуке" након седам година албумске стагнације у новембру 2018. објавио је четврти студијски албум "Топла вода", који су успјешно у склопу регијске концертне промоције представили публици . "Боже здравља", "Супермаркет", "Бочице", "Земља гори", на којем су "Штуке" удружиле снаге с "Дубиоза колективом" и "Топла вода" носећи су синглови актуелног албума, који ће пред бањалучком публиком промовисати 30. новембра у КСБ-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана