"Letu štuke" i "Zoster" uskoro u Banjaluci

Agencije
"Letu štuke" i "Zoster" uskoro u Banjaluci

Nakon spektakularnog koncerta jedne od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda Manu Čaoa, koji je održan 17. oktobra, nastavlja se koncertni program u Klubu studenata Banjaluka.

I novembar će u Klubu studenata Banjaluka biti u znaku odlične muzike. Njega će obilježiti nastupi jednih od najpoznatijih bosanskohercegovačkih bendova, koji uživaju veliku popularnost u cijeloj regiji. Mostarski "Zoster" pred banjalučkom publikom zasviraće 8. novembra, dok će kraj istog mjeseca, tačnije 30. novembar, biti rezervisan za nastup sarajevskog benda "Letu štuke".

- Bend "Zoster", u koji se gotovo svi zaljube na prvo slušanje, zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama i zbog specifičnog i jedinstvenog zvuka (od katarze rege/dab/roka pa do odličnih psaj momenta) već gotovo dvadeset godina prisutan je na regionalnoj muzičkoj sceni - naveli su organizatori.

Bend nastaje kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto više kaže i učini. Pored samostalnih koncerata, koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim evropskim gradovima, a i na većinu festivala u regiji.

- Sarajevska grupa "Letu štuke" predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom, koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i među kritikom, koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove - dodaju organizatori.

Bend "Letu štuke" nakon sedam godina albumske stagnacije u novembru 2018. objavio je četvrti studijski album "Topla voda", koji su uspješno u sklopu regijske koncertne promocije predstavili publici . "Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice", "Zemlja gori", na kojem su "Štuke" udružile snage s "Dubioza kolektivom" i "Topla voda" noseći su singlovi aktuelnog albuma, koji će pred banjalučkom publikom promovisati 30. novembra u KSB-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana