Лени Кравиц дизајнирао клавир који ће носити његово име

Кликс
Foto: worldpianonews.com

Произвођач клавира свјетског гласа Steinway&Sons пласирао је на тржиште нови производ ограничене серијске производње - гранд пиано "Kravitz Grand" који је дизајнирао легендарни музичар Лени Кравиц, добитник четири Греми награде.

Његова прва љубав је био клавир, страствени је пијаниста и већину својих композиција и аранжмана је написао на Steinway клавиру.

Кравиц се поред музике бави дизајнирањем намјештаја и уређивањем интеријера тако да и није толико чудно што су се удружили у стварању новог изгледа инструмента.

Резултат ове сарадње је фантастичан концептуални инструмент. Основа је Steinway Модел Б, а Кравитз га је трансформисао у визуелно привлачно умјетничко дјело које је стварано три године.

Најзанимљивији детаљ, уједно и најизазовнији за саградити, су ноге инструмента инспирисане скулптурама Западне Африке. Клавирске типке су од ебановине, а уметнуто име Steinway је од умјетне корњачевине.

Клупа за клавир је такође направљена од ебановине из Макасара, с имитацијом леопардове коже на јастуку за сједење додатно доприноси афричком изгледу инструмента.

Ово није једини инструмент с ограниченом производњом из Steinwayeve радионице, али од свих модела једино овај је описан као право умјетничко дјело.

Произвешће само десет примјерака инструмената, а један од њих Кравиц има у кући у Паризу.

Коштаће 500 хиљада долара, а проценат од продаје иде Harlem School for the Arts, умјетничкој школи у Њујорку коју је Кравиц похађао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана