Квентин Тарантино: Прошле године одигран рат за филмове

Агенције
Квентин Тарантино: Прошле године одигран рат за филмове

Једна од највећих расправа при крају 2019. године била је она о “правој кинематографији” и мислима Мартина Скорсезеа о томе.

Сада се још један режисер укључио у расправу и 2019. назвао годином рата за филмове. Режисер Квентин Тарантино је интервјуисан за “Дедлајн” и проговорио је, између осталог, и о наведеној теми те о сукобу који је одигран између различитих остварења.

 - Упркос наставцима, филму “Осветници: Завршница” и свему осталом, ја заправо мислим да се прошле године одиграо рат за филмове - навео је Тарантино.

Он се осврнуо на масовну продукцију филмова и на контекст продаје филма само као производа. 

- Како ја могу да видим, комерцијални производи који су у власништву конгломерата, пројекти за које сви знамо и имамо их у својој ДНА, било да су то “Марвел комикс”, “Ратови звијезда”, “Годзила” и “Џејмс Бонд” - такви филмови нису имали бољу годину од прошле. То би била година када је њихова свјетска доминација напокон извршена - рекао је Тарантино.

Додао је и то да је много филмова објављено, те да их је много захтијевало да буду виђени у биоскопима, али да су неки другачији филмови пружили отпор блокбастерима.

-  То постаје стварност и била је то заиста снажна година. Поносан сам што сам номинован с осталим филмовима који су номиновани за “Оскара”. Када збројите прошлу годину, то је кинематографија која не упада у статус блокбастера и која је направила свој отпор прошле године - казао је Тарантино, чији је филм “Било једном у Холивуду” једно од остварења номинованих за “Оскара”.

Он је навео и то да се успјех појединих филмова није десио прошле године, можда би то био посљедњи тренутак за такве филмове.

- Борити се с нечим попут филма “Осветници: Завршница”, због којег се мјесец прије приказивања и мјесец послије приказивања није причало ни о чему другом, је заиста тешко. То је покушао да учини и посљедњи наставак “Ратова звијезда”, али није му баш успјело - додаје Тарантино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана