"Кустендорф Класик" 28 септембра у онлајн формату

Танјуг
"Кустендорф Класик" 28 септембра у онлајн формату

ДРВЕНГРАД - Музички фестивал "Кустендорф Класик" Емира Кустурице и "Гаспром њефта" биће одржан у онлајн формату, 28. септембра, најавили су организатори.

Без обзира на пандемију корона вируса, фестивалска традиција ће бити настављена. Фестивал "Кустендорф Класик" промијениће ове године формат у "Кустендорф Концерт" који ће бити необична синтеза свирке "ол старс" и младих музичара.

Наиме, на позорници Дрвенграда, Емир Кустурица и његова група "The No Smoking Orchestra" извешће своје хитове.

Концерт ће обогатити и наступи младих музичара из Србије и Русије који ће у до сада никада чутим аранжманима и на необичним локацијама широм Мокре Горе, такође свирати пјесме "The No Smoking Orchestra".

Уз Кустурицу и "The No Smoking Orchestra", свираће студенти из Србије, Бранка Барош (виолина), Димитрије Симић (хармоника), Димитрије Младеновић (клавир), Борисав Станић (кларинет) као и студенти из Русије, Камила Залијева (сопран), Василиса Јевстигњејева (клавир) и Лука Белозеров (флаута).

За нове аранжмане, побринуо се један од најперспективнијих српских композитора млађе генерације, Александар Сале Седлар.

Од 2013. године сваког љета се у организацији свјетски познатог редитеља Емира Кустурице уз подршку "Гаспром њефта" у етноселу Дрвенград одржава фестивал руске класичне музике "Кустендорф Класик".

Млади музичари из Србије и Русије се такмиче у вјештини извођења руске класичне музике у двије старосне категорије за главну награду фестивала Златну матрјошку.

Поред такмичења, млади таленти стичу непроцјењиво искуство учећи од реномираних гостију фестивала, славних виртуоза из цијелог свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана