"Кустендорф Класик" 28 септембра у онлајн формату

Танјуг
"Кустендорф Класик" 28 септембра у онлајн формату

ДРВЕНГРАД - Музички фестивал "Кустендорф Класик" Емира Кустурице и "Гаспром њефта" биће одржан у онлајн формату, 28. септембра, најавили су организатори.

Без обзира на пандемију корона вируса, фестивалска традиција ће бити настављена. Фестивал "Кустендорф Класик" промијениће ове године формат у "Кустендорф Концерт" који ће бити необична синтеза свирке "ол старс" и младих музичара.

Наиме, на позорници Дрвенграда, Емир Кустурица и његова група "The No Smoking Orchestra" извешће своје хитове.

Концерт ће обогатити и наступи младих музичара из Србије и Русије који ће у до сада никада чутим аранжманима и на необичним локацијама широм Мокре Горе, такође свирати пјесме "The No Smoking Orchestra".

Уз Кустурицу и "The No Smoking Orchestra", свираће студенти из Србије, Бранка Барош (виолина), Димитрије Симић (хармоника), Димитрије Младеновић (клавир), Борисав Станић (кларинет) као и студенти из Русије, Камила Залијева (сопран), Василиса Јевстигњејева (клавир) и Лука Белозеров (флаута).

За нове аранжмане, побринуо се један од најперспективнијих српских композитора млађе генерације, Александар Сале Седлар.

Од 2013. године сваког љета се у организацији свјетски познатог редитеља Емира Кустурице уз подршку "Гаспром њефта" у етноселу Дрвенград одржава фестивал руске класичне музике "Кустендорф Класик".

Млади музичари из Србије и Русије се такмиче у вјештини извођења руске класичне музике у двије старосне категорије за главну награду фестивала Златну матрјошку.

Поред такмичења, млади таленти стичу непроцјењиво искуство учећи од реномираних гостију фестивала, славних виртуоза из цијелог свијета.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана