"Kustendorf Klasik" 28 septembra u onlajn formatu

Tanjug
"Kustendorf Klasik" 28 septembra u onlajn formatu

DRVENGRAD - Muzički festival "Kustendorf Klasik" Emira Kusturice i "Gasprom njefta" biće održan u onlajn formatu, 28. septembra, najavili su organizatori.

Bez obzira na pandemiju korona virusa, festivalska tradicija će biti nastavljena. Festival "Kustendorf Klasik" promijeniće ove godine format u "Kustendorf Koncert" koji će biti neobična sinteza svirke "ol stars" i mladih muzičara.

Naime, na pozornici Drvengrada, Emir Kusturica i njegova grupa "The No Smoking Orchestra" izvešće svoje hitove.

Koncert će obogatiti i nastupi mladih muzičara iz Srbije i Rusije koji će u do sada nikada čutim aranžmanima i na neobičnim lokacijama širom Mokre Gore, takođe svirati pjesme "The No Smoking Orchestra".

Uz Kusturicu i "The No Smoking Orchestra", sviraće studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta).

Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Od 2013. godine svakog ljeta se u organizaciji svjetski poznatog reditelja Emira Kusturice uz podršku "Gasprom njefta" u etnoselu Drvengrad održava festival ruske klasične muzike "Kustendorf Klasik".

Mladi muzičari iz Srbije i Rusije se takmiče u vještini izvođenja ruske klasične muzike u dvije starosne kategorije za glavnu nagradu festivala Zlatnu matrjošku.

Pored takmičenja, mladi talenti stiču neprocjenjivo iskustvo učeći od renomiranih gostiju festivala, slavnih virtuoza iz cijelog svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana