Култни бенд “Rebel Star” ускоро издаје албум “Почетак и крај”: Повратак поп мајстора VIDEO

Бранислав Предојевић
Култни бенд “Rebel Star” ускоро издаје албум “Почетак и крај”: Повратак поп мајстора VIDEO

БЕОГРАД - Музичар Милан Главашки и његов састав “Rebel Star” најавили су шести студијски албум “Почетак и крај” истоименим синглом уз пратећи видео-спот.

Пјесма је доступна на свим дигиталним платформама, као и на “Бандцамп” профилу бенда и издавача, а пратећи видео се може описати као “one woman show” Марине Узелац. Комплетан албум биће објављен прво дигитално, а затим и на плочи као заједничко издање етикета “Поп депресије” и “Greener Recordsа”.

Демо за “Почетак и крај” настао је у Милановом мађарском дому у Сент Андреји, комплетан бенд снимао је код Свена Павловића у “Sunday” студију, а пјесма је миксана у Новом Београду у “Down There” студију од стране Андреја Младеновића и продуцента Жељка Маркуша, који су синглу дали завршни облик. Аутори пјесме су Главашки и Маркуш, док је аранжман дјело комплетног бенда. Групу на албуму “Почетак и крај” чине уз Милана (глас и гитара) и Жељко Маркуш и Даниел Родик (гитаре), Звонка Обајдин (клавир и пратећи вокал), Даниел Кадијевић (бубањ) и Јакша Перковић (бас).

- Кад ми се догоди албум, морам га брзо избацити из себе. Инспирација ми долази стихијски и интензивно, а пјесме ми се нижу и саме плету концепцијску мрежу онога што убрзо добије оквире албума. Тако су ми дошли и “Демони”, као музичка реакција на губитак оца, док је нови албум одраз пробуђене музичке инспирације - каже Милан Главашки.

Овај гитариста и пјевач на музичкој сцени Балкана присутан је више од три деценије уз врло респектабилну дискографију, од данас легендарне плоче “Прислушкивања” култне групе из Бечеја “Ева Браун”, до “Демона” састава “Rebel Star” из прошле године. Састав је мијењао поставу неколико пута, неки људи су отишли, неки нови су дошли у групу, а оно што је током свих ових година остало исто јесте Милан и његова вјечита потрага за савршеним стихом, најбољим акордом, рефреном и правом поп пјесмом.

Нови албум требало би да има и концертну промоцију ако то дозволи здравствена ситуација.

Каријера

Током каријере Милан је предводећи “Rebel Star” снимио албуме “Со” (2007), “Калифорнија” (2009), “Rebel Star” (2012), “Река” (2015) и “Демони” (2020).

Током музичке каријере као члан бенда “Ева Браун” учествовао је у стварању албума “Прислушкивања” (1992), “Pop Music” (1995), “Еверест” (2001) и “Playback” (2011). Такође је учествовао у снимању албума “Popcyclopedia” (1997) и ЕП издања “Орбитална путовања” (1996) бенда “Popcycle”, те сарађивао на бројним пројектима других регионалних музичара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана