Kultni bend “Rebel Star” uskoro izdaje album “Početak i kraj”: Povratak pop majstora VIDEO

Branislav Predojević
Kultni bend “Rebel Star” uskoro izdaje album “Početak i kraj”: Povratak pop majstora VIDEO

BEOGRAD - Muzičar Milan Glavaški i njegov sastav “Rebel Star” najavili su šesti studijski album “Početak i kraj” istoimenim singlom uz prateći video-spot.

Pjesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na “Bandcamp” profilu benda i izdavača, a prateći video se može opisati kao “one woman show” Marine Uzelac. Kompletan album biće objavljen prvo digitalno, a zatim i na ploči kao zajedničko izdanje etiketa “Pop depresije” i “Greener Recordsa”.

Demo za “Početak i kraj” nastao je u Milanovom mađarskom domu u Sent Andreji, kompletan bend snimao je kod Svena Pavlovića u “Sunday” studiju, a pjesma je miksana u Novom Beogradu u “Down There” studiju od strane Andreja Mladenovića i producenta Željka Markuša, koji su singlu dali završni oblik. Autori pjesme su Glavaški i Markuš, dok je aranžman djelo kompletnog benda. Grupu na albumu “Početak i kraj” čine uz Milana (glas i gitara) i Željko Markuš i Daniel Rodik (gitare), Zvonka Obajdin (klavir i prateći vokal), Daniel Kadijević (bubanj) i Jakša Perković (bas).

- Kad mi se dogodi album, moram ga brzo izbaciti iz sebe. Inspiracija mi dolazi stihijski i intenzivno, a pjesme mi se nižu i same pletu koncepcijsku mrežu onoga što ubrzo dobije okvire albuma. Tako su mi došli i “Demoni”, kao muzička reakcija na gubitak oca, dok je novi album odraz probuđene muzičke inspiracije - kaže Milan Glavaški.

Ovaj gitarista i pjevač na muzičkoj sceni Balkana prisutan je više od tri decenije uz vrlo respektabilnu diskografiju, od danas legendarne ploče “Prisluškivanja” kultne grupe iz Bečeja “Eva Braun”, do “Demona” sastava “Rebel Star” iz prošle godine. Sastav je mijenjao postavu nekoliko puta, neki ljudi su otišli, neki novi su došli u grupu, a ono što je tokom svih ovih godina ostalo isto jeste Milan i njegova vječita potraga za savršenim stihom, najboljim akordom, refrenom i pravom pop pjesmom.

Novi album trebalo bi da ima i koncertnu promociju ako to dozvoli zdravstvena situacija.

Karijera

Tokom karijere Milan je predvodeći “Rebel Star” snimio albume “So” (2007), “Kalifornija” (2009), “Rebel Star” (2012), “Reka” (2015) i “Demoni” (2020).

Tokom muzičke karijere kao član benda “Eva Braun” učestvovao je u stvaranju albuma “Prisluškivanja” (1992), “Pop Music” (1995), “Everest” (2001) i “Playback” (2011). Takođe je učestvovao u snimanju albuma “Popcyclopedia” (1997) i EP izdanja “Orbitalna putovanja” (1996) benda “Popcycle”, te sarađivao na brojnim projektima drugih regionalnih muzičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana