Култни албум “Идола” на винилу

Б. П.
Култни албум “Идола” на винилу

ЗАГРЕБ - Специјално винилно реиздање албума састава “Идола” “Одбрана и последњи дани” најављено је за 17. ју­н, а већ се налази у претпродаји путем резервација на сајту издавача.

Више пута проглашаван најбољим албумом регионалне рок музике “Одбрана и последњи дани”, београдске грипе “Идоли”, обиљежио је не само осамдесете године и новоталасно вријеме, него и до те мјере утицао на будуће генерације музичара и бендова да је свеприсутан и четири деценије касније. 

Уз винил са пјесмама ремастеризованим са оригиналних магнетофонских трака за које је заслужан продуцент Мауро Широл, луксузно паковање садржи и богату књижицу на 24 странице која доноси интервјуе с члановима “Идола”: Срђаном Шапером, Зденком Коларом и Небојшом Крстићем, као и задњи интервју с Владом Дивљаном, који је објављен за магазин “Ролинг стоун Хрватска”, а који је уступио новинар и критичар Зоран Стајчић.

Ту су и текстови музичких критичара Драгана Амброзића, Петра Јањатовића и Александра Жикића, као и по први пут на једном мјесту текстови свих пјесама те меморабилије из богате архиве “Југотона”, односно “Croatia Records” и приватне архиве Срђана Шапера.

Међу њима су и оригинални рукописи одређених пјесама, а све прате и сјајне фотографије Горанке Матић и Горана Вејводе. Ликовно обликовање реиздања потписује Дарко Кујунџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана