Kultni album “Idola” na vinilu

B. P.
Kultni album “Idola” na vinilu

ZAGREB - Specijalno vinilno reizdanje albuma sastava “Idola” “Odbrana i poslednji dani” najavljeno je za 17. ju­n, a već se nalazi u pretprodaji putem rezervacija na sajtu izdavača.

Više puta proglašavan najboljim albumom regionalne rok muzike “Odbrana i poslednji dani”, beogradske gripe “Idoli”, obilježio je ne samo osamdesete godine i novotalasno vrijeme, nego i do te mjere uticao na buduće generacije muzičara i bendova da je sveprisutan i četiri decenije kasnije. 

Uz vinil sa pjesmama remasterizovanim sa originalnih magnetofonskih traka za koje je zaslužan producent Mauro Širol, luksuzno pakovanje sadrži i bogatu knjižicu na 24 stranice koja donosi intervjue s članovima “Idola”: Srđanom Šaperom, Zdenkom Kolarom i Nebojšom Krstićem, kao i zadnji intervju s Vladom Divljanom, koji je objavljen za magazin “Roling stoun Hrvatska”, a koji je ustupio novinar i kritičar Zoran Stajčić.

Tu su i tekstovi muzičkih kritičara Dragana Ambrozića, Petra Janjatovića i Aleksandra Žikića, kao i po prvi put na jednom mjestu tekstovi svih pjesama te memorabilije iz bogate arhive “Jugotona”, odnosno “Croatia Records” i privatne arhive Srđana Šapera.

Među njima su i originalni rukopisi određenih pjesama, a sve prate i sjajne fotografije Goranke Matić i Gorana Vejvode. Likovno oblikovanje reizdanja potpisuje Darko Kujundžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana