“Краљ лавова” анимирани филм с највећом зарадом

Агенције
“Краљ лавова” анимирани филм с највећом зарадом

Иако је љето ове године било прилично лоше за биоскопске благајне, филм “Краљ лавова” је ипак успио да оствари огроман успјех.

Наиме, након протеклог викенда и зараде у биоскопима, овај “Дизнијев” филм је постао анимирани филм с највећом зарадом у историји.

“Краљ лавова” је зарадио 1,33 милијарде долара широм свијета, од чега је 473 милиона зарадио у Америци.

На овај начин је престигао још једно остварење “Дизнијеве” продукције, филм “Ледено краљевство”, који је након завршеног приказивања зарадио 1,28 милијарди долара, од чега нешто више од 400 милиона долара у Америци.

Филм је римејк анимираног филма, такође из “Дизнијеве” продукције, и иако је рађен другачијом техником, представља анимирани и играни филм, због компјутерски створене природе његових ликова.

- Филм није ни потпуно анимирани, ни играни. Све зависи од тога какве стандарде користите. У филму нису праве животиње, а нису га снимале камере и не постоји глума која је стварна. Све је створено рукама умјетника - рекао је режисер “Краља лавова” Џон Фавро.

Зарада коју је овај филм донио компанији “Дизни” је само један дио огромног царства зараде, јер је током ове године зарадила више од седам милијарди долара широм свијета, а додатну зараду су донијеле и римејк верзије популарних анимираних филмова.

Иако је “Краљ лавова” донио огромну зараду у својој категорији, свакако је далеко од тога да престигне филм “Осветници: Крај игре”, који је филм с највећом зарадом и историји филмова, са огромних 2,79 милијарди долара.

Што се остатка године тиче, у плану је и наставак “Леденог краљевства”, те “Звјездани ратови: Успон Скајвокера”, што буди наду да ће зарада овог филмског студија само расти. Ако поменути филмови остваре зараду приближну својим претходницима, то би “Дизнију” могло да донесе додатне двије милијарде долара до краја године.

“Краљ лавова” премијерно је приказан у јулу ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана