“Kralj lavova” animirani film s najvećom zaradom

Agencije
“Kralj lavova” animirani film s najvećom zaradom

Iako je ljeto ove godine bilo prilično loše za bioskopske blagajne, film “Kralj lavova” je ipak uspio da ostvari ogroman uspjeh.

Naime, nakon proteklog vikenda i zarade u bioskopima, ovaj “Diznijev” film je postao animirani film s najvećom zaradom u istoriji.

“Kralj lavova” je zaradio 1,33 milijarde dolara širom svijeta, od čega je 473 miliona zaradio u Americi.

Na ovaj način je prestigao još jedno ostvarenje “Diznijeve” produkcije, film “Ledeno kraljevstvo”, koji je nakon završenog prikazivanja zaradio 1,28 milijardi dolara, od čega nešto više od 400 miliona dolara u Americi.

Film je rimejk animiranog filma, takođe iz “Diznijeve” produkcije, i iako je rađen drugačijom tehnikom, predstavlja animirani i igrani film, zbog kompjuterski stvorene prirode njegovih likova.

- Film nije ni potpuno animirani, ni igrani. Sve zavisi od toga kakve standarde koristite. U filmu nisu prave životinje, a nisu ga snimale kamere i ne postoji gluma koja je stvarna. Sve je stvoreno rukama umjetnika - rekao je režiser “Kralja lavova” Džon Favro.

Zarada koju je ovaj film donio kompaniji “Dizni” je samo jedan dio ogromnog carstva zarade, jer je tokom ove godine zaradila više od sedam milijardi dolara širom svijeta, a dodatnu zaradu su donijele i rimejk verzije popularnih animiranih filmova.

Iako je “Kralj lavova” donio ogromnu zaradu u svojoj kategoriji, svakako je daleko od toga da prestigne film “Osvetnici: Kraj igre”, koji je film s najvećom zaradom i istoriji filmova, sa ogromnih 2,79 milijardi dolara.

Što se ostatka godine tiče, u planu je i nastavak “Ledenog kraljevstva”, te “Zvjezdani ratovi: Uspon Skajvokera”, što budi nadu da će zarada ovog filmskog studija samo rasti. Ako pomenuti filmovi ostvare zaradu približnu svojim prethodnicima, to bi “Dizniju” moglo da donese dodatne dvije milijarde dolara do kraja godine.

“Kralj lavova” premijerno je prikazan u julu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana