Компанија “Ворнер Брос” најавила пројекат адаптације стрипа “Корпус Зелених свјетиљки”

Agencije
Компанија “Ворнер Брос” најавила пројекат адаптације стрипа “Корпус Зелених свјетиљки”

Филм “Корпус Зелених свјетиљки”и даље у изради, иако већ неко вријеме није било много вијести о пројекту. Приказан је као дио новог извјештаја о новим Ди-Си филмовима, и као један од приоритета за компанију “Ворнер Брос” и филмски свемир који планирају да развију.

Према извјештајима магазина “Варајети”, Џоф Џонс ради на сценарију за филм, и очекивано је да сценарио буде готов до краја године.

Џонс је рекао да неће журити са писањем сценарија, јер жели да направи добру причу о тиму суперјунака коју би многи Ди-Си обожаваоци хтјели да виде на великим екранима.

Према извјештајима је наведено и то да би пројекат, након што прође фазу сценарија, могао да откупи Џ. Џ. Абрамс и “Бад Робот” у нади да ће продуцирати филм. Осим наведеног пројекта, Грег Берланти припрема серијски пројекат за ХБО, који је одвојен од рада на филму.

Франшиза везана за Зелене свјетиљке у застоју је још од 2011. године и филма са Рајаном Рејнолдсом у улози припадника Зелених свјетиљки, Хала Џордана. Филмско остварење тада није успјело да испуни очекивања на биоскопским благајнама, а био је лоше прихваћен код критике, као и код публике. Филм је зарадио само 219 милиона долара широм свијета.

Хал Џордан био је пилот, који је добио моћ Зелене свјетиљке, када је преузео прстен моћи од ванземаљца и улогу заштитника дијела универзума. Прстен моћи могао је да створи било шта, подстакнуто носитељевом маштом. Након урушавања града, Џордан покушава да га створи поново помоћу прстена, те тако улази у сукобе, и пређе на другу страну, и крене у мисију промјене прошлости. Након тога, прстен припадне Кајлију Рајнеру, који тада постаје Зелена свјетиљка, што касније постану и многи други ликови.

Компанија “Ворнер Брос” раније је најављивала да ће филм “Корпус Зелених свјетиљки” бити објављен 24. јула сљедеће године, али су се у међувремену многи планови пореметили, те је тако датум премијере поменутог остварења још непознат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана