Kompanija “Vorner Bros” najavila projekat adaptacije stripa “Korpus Zelenih svjetiljki”

Agencije
Kompanija “Vorner Bros” najavila projekat adaptacije stripa “Korpus Zelenih svjetiljki”

Film “Korpus Zelenih svjetiljki”i dalje u izradi, iako već neko vrijeme nije bilo mnogo vijesti o projektu. Prikazan je kao dio novog izvještaja o novim Di-Si filmovima, i kao jedan od prioriteta za kompaniju “Vorner Bros” i filmski svemir koji planiraju da razviju.

Prema izvještajima magazina “Varajeti”, Džof Džons radi na scenariju za film, i očekivano je da scenario bude gotov do kraja godine.

Džons je rekao da neće žuriti sa pisanjem scenarija, jer želi da napravi dobru priču o timu superjunaka koju bi mnogi Di-Si obožavaoci htjeli da vide na velikim ekranima.

Prema izvještajima je navedeno i to da bi projekat, nakon što prođe fazu scenarija, mogao da otkupi Dž. Dž. Abrams i “Bad Robot” u nadi da će producirati film. Osim navedenog projekta, Greg Berlanti priprema serijski projekat za HBO, koji je odvojen od rada na filmu.

Franšiza vezana za Zelene svjetiljke u zastoju je još od 2011. godine i filma sa Rajanom Rejnoldsom u ulozi pripadnika Zelenih svjetiljki, Hala Džordana. Filmsko ostvarenje tada nije uspjelo da ispuni očekivanja na bioskopskim blagajnama, a bio je loše prihvaćen kod kritike, kao i kod publike. Film je zaradio samo 219 miliona dolara širom svijeta.

Hal Džordan bio je pilot, koji je dobio moć Zelene svjetiljke, kada je preuzeo prsten moći od vanzemaljca i ulogu zaštitnika dijela univerzuma. Prsten moći mogao je da stvori bilo šta, podstaknuto nositeljevom maštom. Nakon urušavanja grada, Džordan pokušava da ga stvori ponovo pomoću prstena, te tako ulazi u sukobe, i pređe na drugu stranu, i krene u misiju promjene prošlosti. Nakon toga, prsten pripadne Kajliju Rajneru, koji tada postaje Zelena svjetiljka, što kasnije postanu i mnogi drugi likovi.

Kompanija “Vorner Bros” ranije je najavljivala da će film “Korpus Zelenih svjetiljki” biti objavljen 24. jula sljedeće godine, ali su se u međuvremenu mnogi planovi poremetili, te je tako datum premijere pomenutog ostvarenja još nepoznat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana