Компанија “Дизни” увела промјене у распореду премијера филмова: “Мулан” уклоњен, “Аватар” помјерен

Г.С.
Компанија “Дизни” увела промјене у распореду премијера филмова: “Мулан” уклоњен, “Аватар” помјерен

Вирус корона направио је хаос у свим сферама живота и дјеловања, те самим тим и у “Дизнијевом” распореду премијера филмова у наредној деценији.

Дуго очекивани наставак Камероновог “Аватара”неће скоро пред публику, а иста судбина очекује нове авантуре јунака “Ратова звијезда”.

Све планиране премијере “Аватара” (и наставака овог серијала) и “Ратова звијезда” између 2021. и 2027. године одложене су за годину дана, саопштили су представници компаније “Дизни”. То значи да у биоскопима 2021. године неће бити “Аватара 2”, нити “Ратова звијезда” 2022. године, пише Си-Ен-Ен.

“Дизни” је најавио и да је филм “Мулан”, који је требало да се појави пред публиком 21. августа, потпуно уклоњен са распореда премијера. Приказивање филма неколико пута је одлагано од почетка пандемије.

- Током протеклих неколико мјесеци постало је јасно да ништа не може бити сигурно одређено када је ријеч о премијерама нових филмова, због тренутне глобалне кризе која је захватила читав свијет, те да поједине пројекте морамо помјерити. Све то дотиче и “Мулан” јер морамо изабрати најпогодније вријеме да публици широм свијета представимо овај филм - навели су из компаније “Дизни”.

С обзиром на то да су “Аватар” и “Ратови звијезда” двије највеће франшизе у историји Холивуда, помјерање планираних излазака њихових наставака изазива тектонске промјене у “Дизнију”.

Редитељ Џејмс Камерон огласио се на “Твитеру” наводећи да је прије вируса корона све ишло по плану да “Аватар 2” стигне у децембру сљедеће године.

- Нажалост, због удараца које је пандемија задала нашем плану рада, више није могуће да до тог момента филм стигне у биоскопе - навео је Камерон, додајући да не постоји особа која је више разочарана од њега због те чињенице.

Нови филм Кристофера Нолана још нема датум премијере, те тако приказивање блокбастера чека нека боља времена.

Међу отказаним остварењима су и “Тихо мјесто”, који је са 4. септембра помјерен на сљедећу годину. Филмови “Спајдермен 3” и “Топ ган 2” такође су помјерени за сљедећу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана