Kompanija “Dizni” uvela promjene u rasporedu premijera filmova: “Mulan” uklonjen, “Avatar” pomjeren

G.S.
Kompanija “Dizni” uvela promjene u rasporedu premijera filmova: “Mulan” uklonjen, “Avatar” pomjeren

Virus korona napravio je haos u svim sferama života i djelovanja, te samim tim i u “Diznijevom” rasporedu premijera filmova u narednoj deceniji.

Dugo očekivani nastavak Kameronovog “Avatara”neće skoro pred publiku, a ista sudbina očekuje nove avanture junaka “Ratova zvijezda”.

Sve planirane premijere “Avatara” (i nastavaka ovog serijala) i “Ratova zvijezda” između 2021. i 2027. godine odložene su za godinu dana, saopštili su predstavnici kompanije “Dizni”. To znači da u bioskopima 2021. godine neće biti “Avatara 2”, niti “Ratova zvijezda” 2022. godine, piše Si-En-En.

“Dizni” je najavio i da je film “Mulan”, koji je trebalo da se pojavi pred publikom 21. avgusta, potpuno uklonjen sa rasporeda premijera. Prikazivanje filma nekoliko puta je odlagano od početka pandemije.

- Tokom proteklih nekoliko mjeseci postalo je jasno da ništa ne može biti sigurno određeno kada je riječ o premijerama novih filmova, zbog trenutne globalne krize koja je zahvatila čitav svijet, te da pojedine projekte moramo pomjeriti. Sve to dotiče i “Mulan” jer moramo izabrati najpogodnije vrijeme da publici širom svijeta predstavimo ovaj film - naveli su iz kompanije “Dizni”.

S obzirom na to da su “Avatar” i “Ratovi zvijezda” dvije najveće franšize u istoriji Holivuda, pomjeranje planiranih izlazaka njihovih nastavaka izaziva tektonske promjene u “Dizniju”.

Reditelj Džejms Kameron oglasio se na “Tviteru” navodeći da je prije virusa korona sve išlo po planu da “Avatar 2” stigne u decembru sljedeće godine.

- Nažalost, zbog udaraca koje je pandemija zadala našem planu rada, više nije moguće da do tog momenta film stigne u bioskope - naveo je Kameron, dodajući da ne postoji osoba koja je više razočarana od njega zbog te činjenice.

Novi film Kristofera Nolana još nema datum premijere, te tako prikazivanje blokbastera čeka neka bolja vremena.

Među otkazanim ostvarenjima su i “Tiho mjesto”, koji je sa 4. septembra pomjeren na sljedeću godinu. Filmovi “Spajdermen 3” i “Top gan 2” takođe su pomjereni za sljedeću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana