Ко води у трци за награду Греми?

Г.С.
Ко води у трци за награду Греми?

Амерички музичар Џон Батист (John Batiste) и канадски певач Џастин Бибер (Justin Bieber) воде по броју номинација за Греми музичке награде, које додељује америчка музичка индустрија, објављено је данас.

Са 11 номинација 35-огодишњи Афроамериканац чије номинације обухватају више жанрова - Р'н'Б, џез, музику америчких коријена до класичних и музичких видеа далеко је испред 27-огодишње канадске поп звијезде који има осам номинација.

Батист је номинован за албум године за "We Are " као и за полочу године са нумером "Freedom", која је својеврска ода граду Њу Орлеансу.

Пjевачице Дожа Кет и Габриела Вилсон, позната под умjетничким именом Х.Е.Р такође имају по осам номинација, а Били Ајлиш седам.

Оливија Родриго, 18-огодишња америчка пjевачица и глумица такође има седам номинација.

Имена добитника ће бити објављена 31. јануара 2022. године у Лос Анђелесу на 64. церемонији доделе Греми награда коју ће преносити телевизија Си-Би-ЕС (CBS) једна од пет великих националних телевизијских мрежа у САД, и сигурно такође преко интернета.

Харви Мејсон млађи, предсjедник академије музичке индустрије у САД (Recording Academy) рекао је у саопштењу да те номинације одражавају "љепоту музичког пејзажа данашњице разноликог и диверсификованог".

Као одговор на сталне критике због недостатка диверзитета у номинације додате су двије категорије на осам колико их је било претходних годинa преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана