Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

G.S.
Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

Američki muzičar Džon Batist (John Batiste) i kanadski pevač Džastin Biber (Justin Bieber) vode po broju nominacija za Gremi muzičke nagrade, koje dodeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Sa 11 nominacija 35-ogodišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova - R'n'B, džez, muziku američkih korijena do klasičnih i muzičkih videa daleko je ispred 27-ogodišnje kanadske pop zvijezde koji ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za "We Are " kao i za poloču godine sa numerom "Freedom", koja je svojevrska oda gradu Nju Orleansu.

Pjevačice Doža Ket i Gabriela Vilson, poznata pod umjetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-ogodišnja američka pjevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodele Gremi nagrada koju će prenositi televizija Si-Bi-ES (CBS) jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsjednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju "ljepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog".

Kao odgovor na stalne kritike zbog nedostatka diverziteta u nominacije dodate su dvije kategorije na osam koliko ih je bilo prethodnih godina prenosi B92.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana