“Кинеска четврт” ускоро као серија

Agencije
“Кинеска четврт” ускоро као серија

Режисер и продуцент Дејвид Финчер и сценариста Роберт Таун припремају серију инспирисану филмом “Кинеска четврт” из 1974. године, која би требало да функционише као преднаставак, а радња би била смјештена у вријеме прије радње филма.

Након 45 година и након што је филм постао једно од обиљежја америчке кинематографије, на “Нетфликс” ће доћи прича о младом Џејку Гитсу.

Радња ће пратити Гитсово прилагођавање животу и послу приватног детектива у Лос Анђелесу.

Финчер није потврдио да ће баш он режирати пилот епизоду, али могућност за то је велика. Финчер и Таун су извршни продуценти на пројекту, заједно са Џошом Доненом, који је претходно радио на неколико пројеката за “Нетфликс” заједно са Финчером, међу којима су и “Кућа од карата” и “Ловац на умове”.

Готово пола вијека од изворног објављивања, “Кинеска четврт” се сматра једним од најбољих филмова из седамдесетих. Џек Николсон глумио је Гитса, паметног детектива који жели да открије истину која стоји иза наводне афере. Оно што је на крају открио проширило се даље од забрањене романтике и злоупотребе јавних ресурса, тајанствене смрти и застрашујуће тајне породице.

Овај филм био би прво остварење везано за “Кинеску четврт” чијег стварања се неко прихватио, након лоше прихваћеног наставка филма из 1990. године. Тај филм, назван “Тхе Тњо Јакес”, режирао је Николсон, а Таун је писао сценарио.

Филм “Кинеска четврт” из 1974. године режирао је Роман Полански, а осим Џека Николсона, у њему су глумили Феј Данавеј, Пери Лопез и Џон Хјустон.

Датум изласка серије, као ни глумци, за сада нису познати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана