“Kineska četvrt” uskoro kao serija

Agencije
“Kineska četvrt” uskoro kao serija

Režiser i producent Dejvid Finčer i scenarista Robert Taun pripremaju seriju inspirisanu filmom “Kineska četvrt” iz 1974. godine, koja bi trebalo da funkcioniše kao prednastavak, a radnja bi bila smještena u vrijeme prije radnje filma.

Nakon 45 godina i nakon što je film postao jedno od obilježja američke kinematografije, na “Netfliks” će doći priča o mladom Džejku Gitsu.

Radnja će pratiti Gitsovo prilagođavanje životu i poslu privatnog detektiva u Los Anđelesu.

Finčer nije potvrdio da će baš on režirati pilot epizodu, ali mogućnost za to je velika. Finčer i Taun su izvršni producenti na projektu, zajedno sa Džošom Donenom, koji je prethodno radio na nekoliko projekata za “Netfliks” zajedno sa Finčerom, među kojima su i “Kuća od karata” i “Lovac na umove”.

Gotovo pola vijeka od izvornog objavljivanja, “Kineska četvrt” se smatra jednim od najboljih filmova iz sedamdesetih. Džek Nikolson glumio je Gitsa, pametnog detektiva koji želi da otkrije istinu koja stoji iza navodne afere. Ono što je na kraju otkrio proširilo se dalje od zabranjene romantike i zloupotrebe javnih resursa, tajanstvene smrti i zastrašujuće tajne porodice.

Ovaj film bio bi prvo ostvarenje vezano za “Kinesku četvrt” čijeg stvaranja se neko prihvatio, nakon loše prihvaćenog nastavka filma iz 1990. godine. Taj film, nazvan “The Tnjo Jakes”, režirao je Nikolson, a Taun je pisao scenario.

Film “Kineska četvrt” iz 1974. godine režirao je Roman Polanski, a osim Džeka Nikolsona, u njemu su glumili Fej Danavej, Peri Lopez i Džon Hjuston.

Datum izlaska serije, kao ni glumci, za sada nisu poznati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana