Кекин: Пробудићемо се у неком другом свијету кад све ово прође

Тањуг
Кекин: Пробудићемо се у неком другом свијету кад све ово прође

ЗАГРЕБ - Овај микроорганизам има супер моћи, мени је, рецимо, нагло отворио очи и никад више нећу онако бахато узимати срећу здраво за готово, ријечи су нове песме Хладног пива “Ово ће проћи” настале у карантину, а о њој, али и о тренутној ситуацији у којој се налази цијели свијет, рекао је Миле Кекин.

Све је кренуло оног дана када је људе из сна пробудио снажан земљотрес какав се не памти у главном граду Хрватске, те су били приморани да изађу из кућа у тренутку када власти апелују да се због епидемије не иде нигде.

Како је Кекин казао, једино што је у том тренуку било очекивано је да “ражисер викне да је сцена снимљена”.

“Овога пута нисам имао никаквих проблема с инспирацијом, било је довољно погледати кроз прозор, упалити телевизор, попричати с било ким, отворити било који сајт… Свуда исто питање - када ће ово проћи, када ћу моћи да се бавим нечим другим, а да то није корона”, прича музичар.

Пробудићемо се у другом свијету када све ово прође, сматра Кекин, када изађемо из кућа видећемо сиромашнији свет испред нас, многи ће остати без посла…

“Чисто сумњам да ћемо изаћи паметнији, јер, човек је отпоран вирус, увек се прилагоди, али нисам сигуран да ли изађе из свих тих криза, а да нешто научи. Наравно, неће људски род нестати, ми ћемо на крају побједити ту корону, али ћемо се врло брзо вратити на старе навике”, уверен је фронтмен Хладног пива.

Сумња да ће човек отворити очи, али би било лепо, како каже, да схвати да је боље улагати у респираторе, а не у пушке, у образовање младих доктора, а не у плате фудбалера…

У извођењу песме “Ово ће проћи” учествовао је велики број музичара, свако из свог дома, а на крају ју је, како каже Кекин, Рамбо Амадеус снажном и истинитом поруком заокружио.

“С мајком природом у хармонији бити, то свак мора темељно да научи, јер ако наставимо сви по старом, природа ће још горе да нас опаучи”, поручује Рамбо Амадеус, а Кекин додаје да је дефинитивно епидемија само још једна од посљедица нашег опхођења према планети Земљи.

“Не верујем у те разне теорије завјере, које кажу да је вирус настао у некаквим лабораторијама, него сматрам да је човек сам заслужан за ову појаву. Многи су неколико година уназад упозоравали на то, између осталих и Бил Гејтс је причао да ће се баш овакав вирус појавити”, каже он.

Занимљиво је гледати, додаје, колико је човек беспомоћан поред све технике коју има, свег тог оружања, нуклеарних глава и свег богатства, а да се не може изборити са микроорганизмом и с њим изаћи на крај.

“Ово је јединствени тренутак у човечанству да смо се сви удружили да побједимо заједничког непријатеља, а да нам за сада ипак то не успева. Али ја сам оптимиста и верујем да ћемо изаћи као побједници, али да ће пре тога једно дуже вријеме овај свијет, какав познајемо, стајати”, каже Кекин.

Када све ово прође, додаје, уживаће у храни и пићу у кафићу, а оно што највише прижељкује, јесте да се врати пријатељима, “да скочи на бину и тиме се излијечи од карантина”.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана