Kekin: Probudićemo se u nekom drugom svijetu kad sve ovo prođe

Tanjug
Kekin: Probudićemo se u nekom drugom svijetu kad sve ovo prođe

ZAGREB - Ovaj mikroorganizam ima super moći, meni je, recimo, naglo otvorio oči i nikad više neću onako bahato uzimati sreću zdravo za gotovo, riječi su nove pesme Hladnog piva “Ovo će proći” nastale u karantinu, a o njoj, ali i o trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi cijeli svijet, rekao je Mile Kekin.

Sve je krenulo onog dana kada je ljude iz sna probudio snažan zemljotres kakav se ne pamti u glavnom gradu Hrvatske, te su bili primorani da izađu iz kuća u trenutku kada vlasti apeluju da se zbog epidemije ne ide nigde.

Kako je Kekin kazao, jedino što je u tom trenuku bilo očekivano je da “ražiser vikne da je scena snimljena”.

“Ovoga puta nisam imao nikakvih problema s inspiracijom, bilo je dovoljno pogledati kroz prozor, upaliti televizor, popričati s bilo kim, otvoriti bilo koji sajt… Svuda isto pitanje - kada će ovo proći, kada ću moći da se bavim nečim drugim, a da to nije korona”, priča muzičar.

Probudićemo se u drugom svijetu kada sve ovo prođe, smatra Kekin, kada izađemo iz kuća videćemo siromašniji svet ispred nas, mnogi će ostati bez posla…

“Čisto sumnjam da ćemo izaći pametniji, jer, čovek je otporan virus, uvek se prilagodi, ali nisam siguran da li izađe iz svih tih kriza, a da nešto nauči. Naravno, neće ljudski rod nestati, mi ćemo na kraju pobjediti tu koronu, ali ćemo se vrlo brzo vratiti na stare navike”, uveren je frontmen Hladnog piva.

Sumnja da će čovek otvoriti oči, ali bi bilo lepo, kako kaže, da shvati da je bolje ulagati u respiratore, a ne u puške, u obrazovanje mladih doktora, a ne u plate fudbalera…

U izvođenju pesme “Ovo će proći” učestvovao je veliki broj muzičara, svako iz svog doma, a na kraju ju je, kako kaže Kekin, Rambo Amadeus snažnom i istinitom porukom zaokružio.

“S majkom prirodom u harmoniji biti, to svak mora temeljno da nauči, jer ako nastavimo svi po starom, priroda će još gore da nas opauči”, poručuje Rambo Amadeus, a Kekin dodaje da je definitivno epidemija samo još jedna od posljedica našeg ophođenja prema planeti Zemlji.

“Ne verujem u te razne teorije zavjere, koje kažu da je virus nastao u nekakvim laboratorijama, nego smatram da je čovek sam zaslužan za ovu pojavu. Mnogi su nekoliko godina unazad upozoravali na to, između ostalih i Bil Gejts je pričao da će se baš ovakav virus pojaviti”, kaže on.

Zanimljivo je gledati, dodaje, koliko je čovek bespomoćan pored sve tehnike koju ima, sveg tog oružanja, nuklearnih glava i sveg bogatstva, a da se ne može izboriti sa mikroorganizmom i s njim izaći na kraj.

“Ovo je jedinstveni trenutak u čovečanstvu da smo se svi udružili da pobjedimo zajedničkog neprijatelja, a da nam za sada ipak to ne uspeva. Ali ja sam optimista i verujem da ćemo izaći kao pobjednici, ali da će pre toga jedno duže vrijeme ovaj svijet, kakav poznajemo, stajati”, kaže Kekin.

Kada sve ovo prođe, dodaje, uživaće u hrani i piću u kafiću, a ono što najviše priželjkuje, jeste da se vrati prijateljima, “da skoči na binu i time se izliječi od karantina”.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana