Кејси Масгрејвз и Чајлдиш Гамбино највећи побједници

Агенције
Кејси Масгрејвз и Чајлдиш Гамбино највећи побједници

На 61. церемонији додјеле америчких музичких награда “Греми” највећи побједници ове године били су кантри музичарка Кејси Масгрејвз и умјетник Доналд Гловер, познатији као Чајлдиш Гамбино.

Масгрејвзова је у Лос Анђелесу освојила музичку награду “Греми” за албум године за “Golden Hour”, као и награду у категорији најбољег кантри албума “Space cowboys”.

Умјетница је имала велику конкуренцију, репере Кендрика Ламара и Дрејка који су били фаворити у неколико категорија, међу којима је и награда за албум године.

Чајлдиш Гамбино је освојио награду за најбољи снимак и најбољу пјесму за “This is America”, као и за видео-клип године.

Доналд Гловер је одбио да наступи и дође на додјелу “Гремија”, али је ушао у историју пошто награду за пјесму године никада до сада није добила реп пјесма.

Дуа Липа је најбоља дебитанткиња, а најбољи реп албум, “Invasion of privacy” има Карди Би. Карди Би је постала прва жена која је успјела да освоји награду у овој категорији.

Рок албум године је “From the fires” бенда “Грета ван Флит” који ћемо ове године имати прилику да слушамо на “Егзиту”.

Леди Гага овјенчала се са чак три награде, двије за “Shallow” из филма “Звијезда је рођена”, за најбољи дует и пјесму писану за филм или серију, као и одвојено за пјесму “Joanne”, најбољу поп нумеру.

“Греми” за најбољи поп вокал добила је Аријана Гранде за “Sweetener”. Најбољи поп албум је “H. Е. R.” групе “H. Е. R.”, а најбољи алтернативни албум је Беков “Colors”. Албум “Emanon” легендарног Вејна Шортера најбољи је џез албум, док је награду за најбољи блуз албум добила блуз легенда Бади Гај за албум “The Blues id alive and well”.

Традиционална награда за најбољи рок перформанс постхумно је додијељена Крису Корнелу за пјесму “When bad does good”.

Церемонију додјеле водила је Алиша Киз, добитница 15 “Гремија”, а изненађење вечери био је долазак бивше прве даме САД Мишел Обама, која се придружила водитељки. Вече су обиљежиле и нумере икона америчке музике Доли Партон и Дајане Рос, која је дошла на додјелу награда како би с присутнима обиљежила свој 75. рођендан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана