Kejsi Masgrejvz i Čajldiš Gambino najveći pobjednici

Agencije
Kejsi Masgrejvz i Čajldiš Gambino najveći pobjednici

Na 61. ceremoniji dodjele američkih muzičkih nagrada “Gremi” najveći pobjednici ove godine bili su kantri muzičarka Kejsi Masgrejvz i umjetnik Donald Glover, poznatiji kao Čajldiš Gambino.

Masgrejvzova je u Los Anđelesu osvojila muzičku nagradu “Gremi” za album godine za “Golden Hour”, kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma “Space cowboys”.

Umjetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Drejka koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, među kojima je i nagrada za album godine.

Čajldiš Gambino je osvojio nagradu za najbolji snimak i najbolju pjesmu za “This is America”, kao i za video-klip godine.

Donald Glover je odbio da nastupi i dođe na dodjelu “Gremija”, ali je ušao u istoriju pošto nagradu za pjesmu godine nikada do sada nije dobila rep pjesma.

Dua Lipa je najbolja debitantkinja, a najbolji rep album, “Invasion of privacy” ima Kardi Bi. Kardi Bi je postala prva žena koja je uspjela da osvoji nagradu u ovoj kategoriji.

Rok album godine je “From the fires” benda “Greta van Flit” koji ćemo ove godine imati priliku da slušamo na “Egzitu”.

Ledi Gaga ovjenčala se sa čak tri nagrade, dvije za “Shallow” iz filma “Zvijezda je rođena”, za najbolji duet i pjesmu pisanu za film ili seriju, kao i odvojeno za pjesmu “Joanne”, najbolju pop numeru.

“Gremi” za najbolji pop vokal dobila je Arijana Grande za “Sweetener”. Najbolji pop album je “H. E. R.” grupe “H. E. R.”, a najbolji alternativni album je Bekov “Colors”. Album “Emanon” legendarnog Vejna Šortera najbolji je džez album, dok je nagradu za najbolji bluz album dobila bluz legenda Badi Gaj za album “The Blues id alive and well”.

Tradicionalna nagrada za najbolji rok performans posthumno je dodijeljena Krisu Kornelu za pjesmu “When bad does good”.

Ceremoniju dodjele vodila je Ališa Kiz, dobitnica 15 “Gremija”, a iznenađenje večeri bio je dolazak bivše prve dame SAD Mišel Obama, koja se pridružila voditeljki. Veče su obilježile i numere ikona američke muzike Doli Parton i Dajane Ros, koja je došla na dodjelu nagrada kako bi s prisutnima obilježila svoj 75. rođendan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana