"Кажу да постоје опције, али нисам сигурна": Кајли Миног побиједила тешку болест, али не без посљедица

Б92
Foto: Getty Images

Аустралијска пјевачица Кајли Миног открила разлог због којег нема дјецу.

Кајли је прије недјељу дана постигла велики успјех тако што је постала прва пјевачица у Великој Британији која је у пет деценија имала албум на врху топ листа.

Иако се не може рећи да Кајли није била баш популарна, посебно 2000-их када је објавила песму "Cant't Get You Out Of My Head" која се скоро свакодневно емитовала на МТВ-у, многи њени фанови и даље мисле да је она потцjењена.

Наиме, Миног је дуго у центру пажње, највише због свог изгледа. Менаџери и издавачке куће нису имали проблема да је промовишу као секси џепну Венеру. Када се 2000. године вратила поп музици и објавила сингл "Spinning Around", медији нису престајали да пишу о њеној задњици у минијатурним златним шорцевима.

Али изглед и пјевање нису једини таленти ове легендарне музичарке. Каријеру је започела као дијете, а први пут је примјећена у популарној сапуници "Neighbours" која се приказивала у Аустралији и Великој Британији од 1986. до 1988. године. Чим се завршила снимање серије, Кајли је одлучила да се посвети музици. Први албум који је снимила изашао је под једноставним називом "Kylie".

На њему су се нашла чак два хита, песма "I Should Be So Lucky" и обрада "The Loco-Motion", америчке пjевачице која је наступала под именом Little Eva. То јој је помогло да се пробије на америчку сцену, али то ће моћи поново да успије тек након неколико година. Без обзира на то, њена каријера у Европи се скоро све вријеме кретала узлазном путањом и она је одлучила да мало промијени звук, како би дјеловала оштрије и занимљивије. У то вријеме сарађивала је и са музичаром Ником Кејвом, са којим је снимила песму "Where The Wild Roses Grow".

Али планетарну славу стекла је тек почетком 2000-их када је објавила албум "Light Years" на којем се налазе хитови "Cant't Get You Out Of My Head" и "Spinning Around". Албум који слиједи, "Body Language" из 2003. године зацементирао је њен статус поп иконе, а 2004. освојила је Греми за најбољи плесни сингл "Come into My World".

Нажалост, годину дана касније, почеле су лоше вијести. Пјевачица је пронашла квржицу на дојци, али љекари су је увјерили да је све у реду. Имала је само 36 година и до тада није имала већих здравствених тегоба. Ипак, потражила је друго мишљење и дијагноза рака дојке била је потврђена.

"Сјећам се да сам сазнала дијагнозу, али то још нико на свијету није знао. Разговарала сам са братом и тадашњим дечком у љекарској ординацији. Сви смо били у невјерици и одлучили смо да одемо на кафу. Конобар нас је поздравио типичним: 'Хеј, како си данас?'. Сви смо му некако одговорили да смо добро и захвалили му се на питању као да смо роботи. У то вријеме сам мислила да стварно не мора да зна кроз шта неко пролази. Али сам помислила и да ће иста особа сутра отворити новине и рећи: 'О, Боже, била је овде јуче, а ми нисмо знали ...'", рекла је Кајли у недавном интервјуу.

Дијагнозу је пратила операција, а касније и хемотерапија. У фебруару 2006. објавила је побједу над тешком болешћу. Цијела ситуација потпуно је промијенила њен поглед на живот.

"То је велика промјена. Прије и послије", рекла је кајли Миног и додала:

"Сада, с обзиром на ситуацију са коронавирусом у свијету, многи кажу да је ово 'нова нормалност', али мислим да након што успијете да побиједите рак или неку другу болест која може да вам промијени живот , само морате да се прилагодите. Живот је низ изазова и морате да тежите да искусите што више добрих ствари. Тренутно заиста осећам да се живот састоји од тренутака, а има много тренутака који су добри и треба да их прослављамо, јер ћете искусити и добре и лоше".

Једна од горих ствари која јој се догодила, како тврди, посљедица је тога што је рак имала тако млада, а то је да не може да има дјецу. Кајли сада има 52 године, а до дијагнозе није имала дјеце.

"Сви кажу да постоје опције, али нисам сигурна. Сада сам у педесетима и имам мало другачији поглед на живот. Не могу да кажем, да ми није жао и наравно да сам тужна, али не могу да се препустим очају. Наравно да се питам како би било да имам дјецу или да сад неким чудом затрудним. Не знам да ли бих уопште могла да се снађем", открила је.

Након што је побиједила болест, Миног није престала да се бави музиком. Одмах након опоравка од болести вратила се на турнеју. Снимила је и неколико нових албума. Већ 2007. избацила је један под називом "X", а три године касније и "Aphrodite". Била је вjерна диско-поп звуку, до 2014. када је на неким пjесмама сарађивала с Фарелом Вилијамсом и Сијом. Опробала се и у кантри музици, а то може да се чује на албуму "Golden" који је изашао 2018. Поновно је заинтригирала јавност албумом "Disco" који је издала ове године. Због коронавируса који је јако погодио музичку индустрију, морала је да купи своју опрему и да научи да користи компјутерске програме за снимање вокала.

То јој је помогло и да се носи са строгим мjерама lockdown-a, због чега је успjела да настави са позитивним размишљањем, иако јој је, како признаје, то у једном тренутку било заиста тешко па је замало пала у депресију.

Осим албума, ове године бацила се у још један пословни пројекат. Почела је да производи сопствено вино, сваке године све популарнији росе, који може да се купи за нешто више од 10 евра. Постигла је велики успjех јер је цијела пошиљка продата први дан, а свима је поручила да још није стручна и да тек учи о винима. Ипак, тврди да њено вино најбоље иде уз печени лосос.

Кајли има много одраслих фанова и добар је осјећај да може да произведе нешто за њих, а вино је софистицирано и забавно. У свему јој је помогао и партнер Пол Соломонс, креативни директор часописа "GQ". Заједно су већ двије године, а схватила је да на њега може да се ослони када се током једне турнеје веома разболила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана