"Kažu da postoje opcije, ali nisam sigurna": Kajli Minog pobijedila tešku bolest, ali ne bez posljedica

B92
Foto: Getty Images

Australijska pjevačica Kajli Minog otkrila razlog zbog kojeg nema djecu.

Kajli je prije nedjelju dana postigla veliki uspjeh tako što je postala prva pjevačica u Velikoj Britaniji koja je u pet decenija imala album na vrhu top lista.

Iako se ne može reći da Kajli nije bila baš popularna, posebno 2000-ih kada je objavila pesmu "Cant't Get You Out Of My Head" koja se skoro svakodnevno emitovala na MTV-u, mnogi njeni fanovi i dalje misle da je ona potcjenjena.

Naime, Minog je dugo u centru pažnje, najviše zbog svog izgleda. Menadžeri i izdavačke kuće nisu imali problema da je promovišu kao seksi džepnu Veneru. Kada se 2000. godine vratila pop muzici i objavila singl "Spinning Around", mediji nisu prestajali da pišu o njenoj zadnjici u minijaturnim zlatnim šorcevima.

Ali izgled i pjevanje nisu jedini talenti ove legendarne muzičarke. Karijeru je započela kao dijete, a prvi put je primjećena u popularnoj sapunici "Neighbours" koja se prikazivala u Australiji i Velikoj Britaniji od 1986. do 1988. godine. Čim se završila snimanje serije, Kajli je odlučila da se posveti muzici. Prvi album koji je snimila izašao je pod jednostavnim nazivom "Kylie".

Na njemu su se našla čak dva hita, pesma "I Should Be So Lucky" i obrada "The Loco-Motion", američke pjevačice koja je nastupala pod imenom Little Eva. To joj je pomoglo da se probije na američku scenu, ali to će moći ponovo da uspije tek nakon nekoliko godina. Bez obzira na to, njena karijera u Evropi se skoro sve vrijeme kretala uzlaznom putanjom i ona je odlučila da malo promijeni zvuk, kako bi djelovala oštrije i zanimljivije. U to vrijeme sarađivala je i sa muzičarom Nikom Kejvom, sa kojim je snimila pesmu "Where The Wild Roses Grow".

Ali planetarnu slavu stekla je tek početkom 2000-ih kada je objavila album "Light Years" na kojem se nalaze hitovi "Cant't Get You Out Of My Head" i "Spinning Around". Album koji slijedi, "Body Language" iz 2003. godine zacementirao je njen status pop ikone, a 2004. osvojila je Gremi za najbolji plesni singl "Come into My World".

Nažalost, godinu dana kasnije, počele su loše vijesti. Pjevačica je pronašla kvržicu na dojci, ali ljekari su je uvjerili da je sve u redu. Imala je samo 36 godina i do tada nije imala većih zdravstvenih tegoba. Ipak, potražila je drugo mišljenje i dijagnoza raka dojke bila je potvrđena.

"Sjećam se da sam saznala dijagnozu, ali to još niko na svijetu nije znao. Razgovarala sam sa bratom i tadašnjim dečkom u ljekarskoj ordinaciji. Svi smo bili u nevjerici i odlučili smo da odemo na kafu. Konobar nas je pozdravio tipičnim: 'Hej, kako si danas?'. Svi smo mu nekako odgovorili da smo dobro i zahvalili mu se na pitanju kao da smo roboti. U to vrijeme sam mislila da stvarno ne mora da zna kroz šta neko prolazi. Ali sam pomislila i da će ista osoba sutra otvoriti novine i reći: 'O, Bože, bila je ovde juče, a mi nismo znali ...'", rekla je Kajli u nedavnom intervjuu.

Dijagnozu je pratila operacija, a kasnije i hemoterapija. U februaru 2006. objavila je pobjedu nad teškom bolešću. Cijela situacija potpuno je promijenila njen pogled na život.

"To je velika promjena. Prije i poslije", rekla je kajli Minog i dodala:

"Sada, s obzirom na situaciju sa koronavirusom u svijetu, mnogi kažu da je ovo 'nova normalnost', ali mislim da nakon što uspijete da pobijedite rak ili neku drugu bolest koja može da vam promijeni život , samo morate da se prilagodite. Život je niz izazova i morate da težite da iskusite što više dobrih stvari. Trenutno zaista osećam da se život sastoji od trenutaka, a ima mnogo trenutaka koji su dobri i treba da ih proslavljamo, jer ćete iskusiti i dobre i loše".

Jedna od gorih stvari koja joj se dogodila, kako tvrdi, posljedica je toga što je rak imala tako mlada, a to je da ne može da ima djecu. Kajli sada ima 52 godine, a do dijagnoze nije imala djece.

"Svi kažu da postoje opcije, ali nisam sigurna. Sada sam u pedesetima i imam malo drugačiji pogled na život. Ne mogu da kažem, da mi nije žao i naravno da sam tužna, ali ne mogu da se prepustim očaju. Naravno da se pitam kako bi bilo da imam djecu ili da sad nekim čudom zatrudnim. Ne znam da li bih uopšte mogla da se snađem", otkrila je.

Nakon što je pobijedila bolest, Minog nije prestala da se bavi muzikom. Odmah nakon oporavka od bolesti vratila se na turneju. Snimila je i nekoliko novih albuma. Već 2007. izbacila je jedan pod nazivom "X", a tri godine kasnije i "Aphrodite". Bila je vjerna disko-pop zvuku, do 2014. kada je na nekim pjesmama sarađivala s Farelom Vilijamsom i Sijom. Oprobala se i u kantri muzici, a to može da se čuje na albumu "Golden" koji je izašao 2018. Ponovno je zaintrigirala javnost albumom "Disco" koji je izdala ove godine. Zbog koronavirusa koji je jako pogodio muzičku industriju, morala je da kupi svoju opremu i da nauči da koristi kompjuterske programe za snimanje vokala.

To joj je pomoglo i da se nosi sa strogim mjerama lockdown-a, zbog čega je uspjela da nastavi sa pozitivnim razmišljanjem, iako joj je, kako priznaje, to u jednom trenutku bilo zaista teško pa je zamalo pala u depresiju.

Osim albuma, ove godine bacila se u još jedan poslovni projekat. Počela je da proizvodi sopstveno vino, svake godine sve popularniji rose, koji može da se kupi za nešto više od 10 evra. Postigla je veliki uspjeh jer je cijela pošiljka prodata prvi dan, a svima je poručila da još nije stručna i da tek uči o vinima. Ipak, tvrdi da njeno vino najbolje ide uz pečeni losos.

Kajli ima mnogo odraslih fanova i dobar je osjećaj da može da proizvede nešto za njih, a vino je sofisticirano i zabavno. U svemu joj je pomogao i partner Pol Solomons, kreativni direktor časopisa "GQ". Zajedno su već dvije godine, a shvatila je da na njega može da se osloni kada se tokom jedne turneje veoma razbolila.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana