Кантаутор Игор Божанић наступио у Арт дворишту: И шапутави глас пренесе снажну поруку

Данко Кузмановић
Кантаутор Игор Божанић наступио у Арт дворишту: И шапутави глас пренесе снажну поруку

Бањалука - Једноставношћу у свом наступу, класичном гитаром и шапутавим вокалом, на ивици пуцања, те јаким порукама, Игор Божанић, публици познатији под умјетничким именом Сир Цроиссант, бацио је публику у транс у Арт дворишту Банског двора Културног центра.

Игор Божанић је кантаутор из Бањалуке. Активан је на независној музичкој сцени од 2017. године, када је наступио на “Индирект” фестивалу у Умагу.

- Изводио сам пјесме које још нису објављене, то су биле пјесме на српском језику. Њих сам почео радити прије нешто мало више од годину дана - казао је Божанић.

Ово није први пут да је Божанић наступио у Банском двору Културном центру.

- Први пут сам наступио у Арт дворишту кад је у Бањалуци гостовала француска кантауторка Помме и било ми је драго што је напокон осмишљено такво мјесто гдје се могу одржавати концерти који нису за кафане и барове и на којима је, с обзиром на то да су при Банском двору, присутна једна доза свечаности и гдје публика долази с циљем да слуша извођача - рекао је Божанић.

До сада је самостално објавио три ЕП издања: “Let me sleep”, “If I Was a Fish I Would Cry” и “Palm Wanderer”. Објавио је и нумеру “Снијег” инспирисану севдахом.

Божанић је открио да је до музичког поигравања жанровима дошло сасвим спонтано.

- Искрено, приватно не слушам и не познајем тако много севдах, али када сам прешао на текстове на српском језику, некако ми је с језиком дошао и мелос. Дакле, све је то некако спонтано дошло - истакао је Божанић.

На фестивалима на којима је учествовао, “Мент”, “Американа”, “Нови вал”, “Зачарана мочвара” и “Шакан”, публика је имала само позитивне критике за његов већ сада препознатљив умјетнички израз.

Његове пјесме на матерњем и енглеском језику “клизе по подсвијести као да су одувијек ту биле”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана