Kantautor Igor Božanić nastupio u Art dvorištu: I šaputavi glas prenese snažnu poruku

Danko Kuzmanović
Kantautor Igor Božanić nastupio u Art dvorištu: I šaputavi glas prenese snažnu poruku

Banjaluka - Jednostavnošću u svom nastupu, klasičnom gitarom i šaputavim vokalom, na ivici pucanja, te jakim porukama, Igor Božanić, publici poznatiji pod umjetničkim imenom Sir Croissant, bacio je publiku u trans u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra.

Igor Božanić je kantautor iz Banjaluke. Aktivan je na nezavisnoj muzičkoj sceni od 2017. godine, kada je nastupio na “Indirekt” festivalu u Umagu.

- Izvodio sam pjesme koje još nisu objavljene, to su bile pjesme na srpskom jeziku. Njih sam počeo raditi prije nešto malo više od godinu dana - kazao je Božanić.

Ovo nije prvi put da je Božanić nastupio u Banskom dvoru Kulturnom centru.

- Prvi put sam nastupio u Art dvorištu kad je u Banjaluci gostovala francuska kantautorka Pomme i bilo mi je drago što je napokon osmišljeno takvo mjesto gdje se mogu održavati koncerti koji nisu za kafane i barove i na kojima je, s obzirom na to da su pri Banskom dvoru, prisutna jedna doza svečanosti i gdje publika dolazi s ciljem da sluša izvođača - rekao je Božanić.

Do sada je samostalno objavio tri EP izdanja: “Let me sleep”, “If I Was a Fish I Would Cry” i “Palm Wanderer”. Objavio je i numeru “Snijeg” inspirisanu sevdahom.

Božanić je otkrio da je do muzičkog poigravanja žanrovima došlo sasvim spontano.

- Iskreno, privatno ne slušam i ne poznajem tako mnogo sevdah, ali kada sam prešao na tekstove na srpskom jeziku, nekako mi je s jezikom došao i melos. Dakle, sve je to nekako spontano došlo - istakao je Božanić.

Na festivalima na kojima je učestvovao, “Ment”, “Amerikana”, “Novi val”, “Začarana močvara” i “Šakan”, publika je imala samo pozitivne kritike za njegov već sada prepoznatljiv umjetnički izraz.

Njegove pjesme na maternjem i engleskom jeziku “klize po podsvijesti kao da su oduvijek tu bile”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana