Калиопи направила чаролију коју ће Бањалучани дуго памтити

Илијана Божић
Калиопи направила чаролију коју ће Бањалучани дуго памтити

Македонска дива Калиопи Букле, жена изванредног гласа, посебне харизме и енергије у уторак вече приредила је концерт за памћење у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Стиховима  "Ех, да си мелем мед ја бих тебе ставила на рану" започела је чаролија која ће Бањалучанима дуго остати у сјећању.  

Пјевачица је казала да је за њу ово вече  било посебно и магично, те да је заједно са својим бендом уживала, јер је бањалучка публика увијек врхунска и енергична.

- Први пут сам крочила у ово позориште и одушевила сам се. Овај мали простор не може да прими све, али они који су били на концерту и заједно са мном пјевали памтиће ово као нешто посебно и магично. Тако је и мени било - казала је Калиопи и додала да су и велике свјетске звијезде бирале театре због снажнијег звука и сјајног ефекта који оно омогућава.

Атмосфера је била величанствена, а вјерна публика пјевала је углас њене највеће хитове. Македонска музичарка Бањалучане је вратила у дане првих љубави и првих заљубљених погледа. Обожаваоци су је одушевљено посматрали док је говорила "Бањалуко моја, слаба сам на вас".

- Бог ми је дао таленат и могућност да живим оно што радим, а велики је благослов бити дотакнут таквим даром. Ако то не бих дијелила са другима не бих имала могућност да градим себе ни као човјека ни као умјетника. Публика је оно главно, кроз њу осјетим гдје сам и ко сам - истакла је Калиопи.

"Рођени", "Црно и бело", "Невиност", "Кофер љубави" само су неки од хитова који су публику подигли на ноге, а уз пјесму "Рођендан" створила се посебна атмосфера.

- Све локомотиве су стале, али ову моју и вашу нико не може да заустави - казала је пјевачица.

Калиопи  је истакла да се концерти могу испланирати, али се магија не може предвидјети.

- Никад не знам на шта ће ме публика инспирисати и који дио себе ћу им поклонити. Сваки концерт је другачији, а то је до публике - казала је Калиопи.

Истакла је да је вјечито дијете које не престаје да машта и истражује, а најсрећнија када на њеним концертима уживају и пјевају различите генерације од оних најмлађих до најстаријих.

- И онда кад ме више не буде пјесме ће остати, а препознаћете ме у композицији "Вучица"- објаснила је пјевачица.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана