Kaliopi napravila čaroliju koju će Banjalučani dugo pamtiti

Ilijana Božić
Kaliopi napravila čaroliju koju će Banjalučani dugo pamtiti

Makedonska diva Kaliopi Bukle, žena izvanrednog glasa, posebne harizme i energije u utorak veče priredila je koncert za pamćenje u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Stihovima  "Eh, da si melem med ja bih tebe stavila na ranu" započela je čarolija koja će Banjalučanima dugo ostati u sjećanju.  

Pjevačica je kazala da je za nju ovo veče  bilo posebno i magično, te da je zajedno sa svojim bendom uživala, jer je banjalučka publika uvijek vrhunska i energična.

- Prvi put sam kročila u ovo pozorište i oduševila sam se. Ovaj mali prostor ne može da primi sve, ali oni koji su bili na koncertu i zajedno sa mnom pjevali pamtiće ovo kao nešto posebno i magično. Tako je i meni bilo - kazala je Kaliopi i dodala da su i velike svjetske zvijezde birale teatre zbog snažnijeg zvuka i sjajnog efekta koji ono omogućava.

Atmosfera je bila veličanstvena, a vjerna publika pjevala je uglas njene najveće hitove. Makedonska muzičarka Banjalučane je vratila u dane prvih ljubavi i prvih zaljubljenih pogleda. Obožavaoci su je oduševljeno posmatrali dok je govorila "Banjaluko moja, slaba sam na vas".

- Bog mi je dao talenat i mogućnost da živim ono što radim, a veliki je blagoslov biti dotaknut takvim darom. Ako to ne bih dijelila sa drugima ne bih imala mogućnost da gradim sebe ni kao čovjeka ni kao umjetnika. Publika je ono glavno, kroz nju osjetim gdje sam i ko sam - istakla je Kaliopi.

"Rođeni", "Crno i belo", "Nevinost", "Kofer ljubavi" samo su neki od hitova koji su publiku podigli na noge, a uz pjesmu "Rođendan" stvorila se posebna atmosfera.

- Sve lokomotive su stale, ali ovu moju i vašu niko ne može da zaustavi - kazala je pjevačica.

Kaliopi  je istakla da se koncerti mogu isplanirati, ali se magija ne može predvidjeti.

- Nikad ne znam na šta će me publika inspirisati i koji dio sebe ću im pokloniti. Svaki koncert je drugačiji, a to je do publike - kazala je Kaliopi.

Istakla je da je vječito dijete koje ne prestaje da mašta i istražuje, a najsrećnija kada na njenim koncertima uživaju i pjevaju različite generacije od onih najmlađih do najstarijih.

- I onda kad me više ne bude pjesme će ostati, a prepoznaćete me u kompoziciji "Vučica"- objasnila je pjevačica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana