Кајли Миног слави 52. рођендан

ГС
Кајли Миног слави 52. рођендан

Аустраллијска поп звијезда Кајли Миног (Кyлие Миногуе) прошла је пут од звијезде тинејџерских сапуница до поп краљице, у више од тридесет година каријере продала је 80 милиона плоча, преживјела рак дојке и постала гаy икона. Данас, 28. маја слави 52. рођендан.

Рођена у Мелбурну, пркосила је критичарима који су прерано отписали као "птичицу цвркуталицу" и израсла у један од највећих аустралијских културних извозних производа и интернационални секс симбол.

"Постала је саставни дио аустралијске културе", изјавила је својевремено аутралијска дизајнерица Пола Џој (Паула Јоy).

Било јој је само 11 када се појавила у телевизијској серији "Скywаyс", али је глумачки најпознатија по звјезданој улози Шарлин у популарној сапуници "Сусједи" у којој је наступала од 1986. до 1988. године.

С партнером из серије Џејсоном (Јасон) Донованом имала је истовремено и љубавну везу, коју ће Кајли коју годину касније прекинути због харизматичног Мајкла Хаченса (Мицхеал Хутцхенце) из групе ИНXС.

Њени наступи препуни енергије и заразне поп-мелодије добрих вибрација и данас су побједничка формула.

Због свог залагања за дестигматизацију обољелих од АДИС-а и подршке кампањама легализације истосполних бракова, Кајли има одану и широку публику ЛБГТ популације, која је назива "амбасадором универзалне љубави".

Њен је љубавни живот, међутим, деценијама пунио стубове таблоида, од везе с покојним Хаченсом и Ленијем Кравицом (Леннy Кравитз) до оне с француским глумцеом Оливером Мартинезом.

Пјевачица је била отворена и о својој борби с раком дојке 2005., а након изљечења подизала је свијест о потреби превентивних прегледа чак и у тридесетим годинама живота.

Позната пјевачица Кајли Миног због пандемије корона вируса не може у студио, али је то не спречава да снима нови албум.

Кајли је открила да учи како користити кућни студио за снимање новог пројекта, пише Метро.

“Заиста имам пуно посла, постављам кућни студио у дневном боравку. Научила сам много тога о снимању. Захвална сам што могу наставити рад на свом албуму на овај начин”, изјавила је пјевачица.

Она данас слави свој 52. рођендан, али ће прослава бити скромна јер је у карантину.

“Бит ћу код куће и разговарати с породицом и пријатељима. Попит ћу чашу или двије”, додала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана